1500 liter!?! holy shit, dat klinkt goed, lekker bij de 'kachel' zitten deze winter
ik was al blij dat ik 80 kilo druiven kon scoren - en een klein beetje kweepeer (mooi adresje voor volgend jaar gevonden)
Moeilijker... uh nee hahaha.
Het komt door mijn enthousiasme zullen we maar zeggen. Maar je hebt gelijk, ik lever er een goede handleiding bij.
Kijk weer een Grainfather verkocht. Laten we toch de wereld blij maken. Of ben ik stoned? Dan ben ik hopelijk morgen weer een cynische lul . Maar vandaag dus lekker niet
Ben maar lekker stoned, staat je goed 🙂
Je hebt geen idee hoe het je zintuigen open zet. Je ruikt en je proeft alles zelfs een cynische ondertoon. Maar op het appelforum zal ik melden wat mijn smaakbeleving is van de 2e keer stoken. Ik kan je verklappen dat het verschil enorm is.
ok maar eerst mijn tonnen leeg stoken met de T500
ja erik en mss proberen en dan mss wat bier maar ik ben nog niet zover ok het kan snel veranderen mss wel
Ik krijg heel binnenkort een 2e hands Grainfather Glycol Chiller beschikbaar waarvan 1 poort geen signaal geeft naar de fermenters. Dit betekent dat er maar 3 fermenters op aangesloten kunnen worden ipv 4.
Als ik hem retour stuur naar de fabrikant om te laten repareren ben ik aan transportkosten veel geld kwijt, terwijl de meeste mensen toch maar 1 of 2 fermenters gebruiken. Ik kan deze Chiller aanbieden voor 500,00 ipv de normale 929,00
Wil je deze chiller die verder helemaal in orde is overnemen, stuur mij dan even een mailje op [email protected]
Bij het stokken van een wort, loopt deze ook in de pomp van de Grainfather. Is daar toevallig een stop voor die de 100°C aankan. Bij het doorpompen, nadat ik er een molasse in gestookt had, bleef er troep uit komen.
Siliconen kan tegen 100ºC en die stopjes zijn er in verschillende maten.
Bedankt Jan voor de snelle levering van de grainfather,al een bierstookje gedaan en werkt prima,een leuk toestel,maar nog wat leren ????
Binnen de kortste keren heb je hem helemaal onder de knie. Voor stoken op vermogen even 6 seconden de heatknop indrukken he ?
Veel plezier er mee! Ik heb net nog een Dusseldorf Alt gebrouwen van Bio-brouwmaat
Blijft leuk om er mee bezig te zijn ?
Dan heb je een leuke brouwdag achter de rug, alles goed gegaan?
Ik ben lekker bezig geweest met HACCP 🙁
Ja munckerik een mooi toestel,weet nog niet hoe het bier smaakt,morgen terug een stookje doen dan heb ik de nodige mouten en gist,gerst,morgen om mijn bestelling met de goede mouten om een donker biertje te maken,en dan even proeven ??? zal wel smaken!Met de tablet nog wat wachten,eerst zo wat onder de knie krijgen,komt wel grtj
Lekker mee spelen, je hebt het zo onder de knie. Heb je een account aangemaakt bij de Grainfather comunity?
Ja heb ik gedaan en al wat opgeslagen van bier recepten,maar ga eerst wat op de hand werken en daarna ga ik op tablet werken,als ik iets niet weet vraag ik het wel aan de forum of aan jullie ?? al bedankt