Meldingen
Alles wissen

Alle vragen en antwoorden betreffende de Grainfather mogen hier

Pagina 9 / 11

Berichten: 14
(@dany58)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo iedereen,

Ik heb al een hele tijd een grainfather, ben hier heel tevreden over, maar ik heb vandaag een probleem met de temperatuur, mijn grainfather stond op celsius en ik heb ergens opgedrukt en krijg ineens farenheit, nu wil ik deze terug zetten maar het lukt mij gewoon niet, ben al een hele namiddag bezig dit probleem op te lossen, maar het lukt mij niet. Dus mijn vraag is er hier iemand die mij kan helpen.

Groetjes Dany

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

 How to switch your controller from Fahrenheit to Celsius 

NOTE: Grainfathers sold in the USA and Canada should come with a control box that displays in Fahrenheit. It may seem as though the temperature is reading in celsius as the third digit is in the subscript e.g 16 7. This is actually reading 167°F not 16.7°C. When it is set to Celsius the subscript digit is a point of a degree e.g 21.1 is 21.1°C. 

1. Press the Up and DOWN arrows together and hold for a few seconds until the screen displays 

“F01”. 

2. Press and release the SET key to enter Password. 

3. Change the value so that it displays “231” by using the UP and DOWN arrows. 

4. Press and the release the SET key. 

5. Press the UP arrow until it displays “uni” 

6. Press the SET key, it will display the item of either ‘C’ Celsius or ‘F’ Fahrenheit, press the UP 

or DOWN arrow to select either Celsius or Fahrenheit. 

7. Press the SET key, it will display “FAC”, then it will display “F01”. 

8. Press UP arrow until you select the “F04”. 

9. Press and release SET key. 

10. Press the UP or DOWN arrow to select “105”. 

11. Press the SET key. 

12. Press UP arrow until you select the “F05”. 

13. Press and release the SET key. 

14. Press the DOWN arrow to select “.5”. 

15. Press the SET key. 

16. Press UP arrow until you select the “F08”. 

17. Press and release the SET key. 

18. Press the DOWN arrove to reduce the number all of the way down until it reads “HOT”. 

19. Press the SET key. 

20. The controller will time out and return to normal operation. 

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

1. Druk de pijlen omhoog en omlaag tegelijkertijd in en houd ze een paar seconden vast tot "F01" op het scherm verschijnt.

2. Druk kort op de SET-toets om het wachtwoord in te voeren.

3. Wijzig de waarde zodat "231" wordt weergegeven met de pijlen OMHOOG en OMLAAG.

4. Druk op en laat de SET-toets los.

5. Druk op de pijl OMHOOG totdat "uni" wordt weergegeven.

6. Druk op de knop SET om het item van 'C' Celsius of 'F' Fahrenheit weer te geven. Druk op de pijl OMHOOG of OMLAAG om Celsius of Fahrenheit te selecteren.

7. Druk op de SET-toets, er verschijnt "FAC" en vervolgens verschijnt "F01".

8. Druk op de pijl OMHOOG totdat u "F04" selecteert.

9. Druk op de SET-toets en laat deze weer los.

10. Druk op de pijl OMHOOG of OMLAAG om "105" te selecteren.

11. Druk op de SET-toets.

12. Druk op de pijl OMHOOG tot u "F05" selecteert.

13. Druk kort op de SET-toets.

14. Druk op de pijl OMLAAG om ".5" te selecteren.

15. Druk op de SET-toets.

16. Druk op de pijl OMHOOG totdat u "F08" selecteert.

17. Druk kort op de SET-toets.

18. Druk op de pijl OMLAAG om het aantal helemaal te verlagen totdat het "HOT" aangeeft.

19. Druk op de SET-toets.

20. De controller zal een time-out geven en terugkeren naar de normale werking         Dit was mijn bedoeling. 🙂

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dit ziet er wel heel omslachtig uit ?

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Of hou de setup knop eens 6 tot 8 seconde vast.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

We komen er wel 🙂

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

jan ik heb nu de T500 met reflux en koperhelm ik wil alleen alcohol maken geen bier of wijn wat brengt de grainfather meer voor mij ????

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Even voor Jan antwoorden: je kunt ermee op vermogen stoken (maar volgens mij heb jij ook een vermogensregelaar). Je kunt e.e.a. op de app bijhouden.... en je kunt er mee maischen wanneer je met mout aan de slag gaat om bv een graanjenever, graan wodka of whisky te maken.

Oh ja en je kunt een vloeistof snel koelen.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Als je het half kan betalen gewoon doen en die kiwi,s zijn niet gek. Met de t500 moet je echt ervaring krijgen om de laatste druppel alcohol eruit te halen.  De Grainfather geeft je een piepje.  Hahaha zo simpel kan het leven zijn. Ding verdiend zichzelf terug in gemak en rendement. 

 

Ja Jan als jij het niet doe doe ik het wel.  Nee serieus het is waar. 

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ok maar erik en lummel een beetje gemakzucht meer ok maar wat dan met de T500 kan ik de reflux en koperhelm er op gebruiken want eigenlijk moet ik ergens een nieuwe boiler hebben en erik er ligt al een paar weken iets op mijn tong nl als ik door mijn fruit zit heb jij pakketten waar je zo hoe moet ik het vragen ja alleen suiker en water bij moet doen ik weet het niet voor wisky of iets anders geen bier want daar begin ik nog niet aan later mss wel maar nu nog niet

gr erik

of erik groet erik en lummel

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wil je whisky maken Erik, dan is dat een versimpelde versie van bier. Je hoeft het niet te koken (mag wel). Je verwarmt met de Grainfather  naar een bepaalde temperatuur, stort je geschrote mout en houdt het voor een uur tip die temperatuur. Vervolgens verwarm je het iets door zodat de viscositeit wat makkelijker wordt met spoelen. Dan trek je de moutkorf van de GF omhoog en spoelt de suiker uit het mout. Dan moet je het snel afkoelen. Bij de GF zit een koeler waarmee je snel je mash op de juiste temperatuur krijgt en dan hup het vergistingsvat in, gist erbij en uit laten gisten. De rest ken je 😉

Maar pas op, een maal whisky gemaakt..... dan ben je zo aan het bier brouwen. (Daarom kan Jan nu niet antwoorden.... hij is de boel aan het opruimen denk ik, heeft net Pilsener Bio gemaakt 🙂 )

 

Oh ja en de reflux en helm passen perfect op de GF

Beantwoorden
Berichten: 30
(@carlos)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

terwijl op de achtergrond een jenever uit de pijp komt.Als je het makkelijk wilt doen, gebruik je turbogist, suiker en water erbij: hopla - alcohol. Goede basis voor veel. in mijn ervaring net iets te scherp om echt lekker te zijn

Er is een recept voor een combi (odin's easy vodka), daarbij gebruik je een beetje mout en de rest suiker, en hoef je niet eens wat te doen (behalve geduld hebben en uiteindelijk stoken). Met dit recept krijg je iets van de zachtheid van granen mee. Ik heb het in de planning staan voor ergens deze maand.

Zelf ben ik een groot fan van allgrain stoken. tis wat meer werk, tis wat duurder en de opbrengst is zeker wat lager. maar met kop en schouders boven veel. Goed om lekker van te drinken.

Je had het over fruit: erg vet.

Maar om terug te keren op je vraag: turbogist is waar je nu even naar zoekt (1 zakje, 6 kilo suiker, water)

EDIT: oja, dit doe ik allemaal op den GF, heerlijk apparaat waar je alles mee kan. ik heb de reflux EN de copperdome, beide goed

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wil je whisky maken Erik, dan is dat een versimpelde versie van bier. Je hoeft het niet te koken (mag wel). Je verwarmt met de Grainfather  naar een bepaalde temperatuur, stort je geschrote mout en houdt het voor een uur tip die temperatuur. Vervolgens verwarm je het iets door zodat de viscositeit wat makkelijker wordt met spoelen. Dan trek je de moutkorf van de GF omhoog en spoelt de suiker uit het mout. Dan moet je het snel afkoelen. Bij de GF zit een koeler waarmee je snel je mash op de juiste temperatuur krijgt en dan hup het vergistingsvat in, gist erbij en uit laten gisten. De rest ken je 😉

Maar pas op, een maal whisky gemaakt..... dan ben je zo aan het bier brouwen. (Daarom kan Jan nu niet antwoorden.... hij is de boel aan het opruimen denk ik, heeft net Pilsener Bio gemaakt 🙂 )

 

Oh ja en de reflux en helm passen perfect op de GF

Erik kan je het nog moeilijker uitleggen. Ding doet gewoon wat hij moet doen, er zit een handleiding bij en anders het forum en jij zal ongetwijfeld ook een handleiding meegeven

 

En anders hebben het forum, er zullen er niet veel zijn, misschien ben ik de enige maar ik gedij in blunders van anderen. Stopt het huilende stokerskind in mij. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Moeilijker... uh nee hahaha.

Het komt door mijn enthousiasme zullen we maar zeggen. Maar je hebt gelijk, ik lever er een goede handleiding bij.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

dank u erik en carlos voor de feedback maar turbogist daar heb ik het mee gehad ik heb tonnen genoeg staan vol met fruit op dit moment maar volgend jaar niet meer dus dan iets anders zoeken omdat mijn bomen en struiken zo gesnoeit worden dat waarschijnlijk weinig fruit heb volgend jaar dus iets nieuw ja een mss een gf maar eens kijken als het fruit weg is ik denk dat ik nog 1500 liter nu heb staan en ik moet de kweeperen nog halen alhoewel ik weinig lust heb alle dagen stoken de volgende dag reinigen en weer stoken

gr erik

Beantwoorden
Pagina 9 / 11
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?