Alles over glycol voor de brouwer (PROPYLENE GLYCOL):
http://www.probrewer.com/library/refrigeration/everything-you-wanted-to-know-about-glycol/
Het staat hier in het boek lees ik, ze adviseren ondanks dat het niet met je bier in aanraking komt Monopropyleen Food Grade Glycol te gebruiken.
Dus hoeft niet, maar voor de veiligheid toch maar doen denk ik dan.
Ik zal mijn maatje eens raadplegen die in de chemie zit, die kan wel wat voor me regelen. Tenslotte drinkt hij ook mijn bier en borrels op 😉
Ik ben al aan het aftellen....
Ik had hem al gezien Rob. Vind de koeler van Grainfather mooier.
Het simpel aansluiten van eventueel een tweede fermenter vind ik ook wel "koele" optie.
Goeie en nuttige info, ik ga me er eens in verdiepen.
We hebben het toch over ethyleen- of propyleen glycol? Dat is toch niet zo gevaarlijk, de autoshops staan er vol mee.
Erg informatief filmpje, kunnen ze bij Imake nog wat van leren. Volgens Richard komen er nog meer uitbreidingen cq aanvullingen in de toekomst 🙂
Mooi filmpje inderdaad, thanks ?
Ik ben wel benieuwd naar de uitbreidingen/aanvullingen voor de toekomst...
Ik ben wel benieuwd naar de uitbreidingen/aanvullingen voor de toekomst...
Een geintegreerde Tilt in de fermenter ? Heb ze al een hint gegeven omdat ik de Tilt best wel een hoog iMake gehalte vind hebben. Innovatief, kwalitatief, nu je het nog niet kent mis je het niet, zodra je het kent kun je niet zonder.
De Tilt is gepatenteerd, maar een digitaal afleesbaar systeem is vast wel te maken buiten die patenten om.het zou een mooie aanvulling zijn.
Een geintegreerde Tilt in de fermenter lijkt mij onmogelijk, immers moet de Tilt vrij kunnen bewegen in de stookwijn.
Door de schuine stand van de Tilt berekent hij de s.g. van de stookwijn die hij vervolgens weer uitzendt.
Ik begin steeds meer van de Tilt te houden, als ik op Tilt druk op mijn smartphone, zie ik in één oogopslag de s.g. en de juiste temperatuur van de stookwijn zonder in die ruimte te hoeven zijn. Fenominaal.
Daarom zou het systeem ook iets anders moeten zijn, dit systeem is ook gepattenteerd. Ik denk dat bij de grote brouwerijen ook niet steeds iemand een hydrometer in een maatbeker staat te stoppen. Daar zal ook wel een digitaal systeem aanwezig zijn ?
Een geïntegreerde hydrometer zou best kunnen, krijg je een soort Beer Bug.
Of een koolzuurbellenteller (lekker veel woordwaarde 🙂 )