Zeker een mooi speeltje ....Β Als ik al geen eigen tap heb , was t een goede keus.. Ieder voordeel heeft wel zn nadeel...... Omdat het een koelkast is, als dan je vat leeg is ....... heb je koud bier Β π Β Β ze maken wel leuke SPEELTJES Β π
Β
Als ze er nu een klein warmte elementje in hadden gezet had je hem ook nog als klimaatkastje kunnen gebruiken, de thermostaat zit er al op. π Typisch iets voor iMake als hier een keer een Add-on voor wordt uitgebracht.
Β
Β
Ja maar dan is het weer kannibalisme voor hun conical fermenter met cooler.
Β
Β
Β
Die koelkast is niet konisch he π Of je moet er een heel klein konisch vaatje inzetten.
Β
Wat trouwens wel leuk is, dat kon je al zien in een filmpje van een tijdje terug, er komt voor de conical fermenter een systeem aan zodat je zonder dat er contact is met zuurstof deze kegs kunt vullen. Direct vanuit je conical fermenter. en er komen nog meer leuke add ons aan.
Die koelkast is niet konisch he π Of je moet er een heel klein konisch vaatje inzetten.
Β
Dan had ik mijn verkeerde bril op... π
Β
Kijk dat zuurstof-vrij kegs vullen is een mooie optie. Ik moet snel aan mijn ruimte klussen, er komen nog heel wat speeltjes denk ik.
Er komt nog wat leuks voor mensen die wel een conical fermenter hebben maar voor de glycol chiller nog even moeten sparen. Dat is een dompelpomp die je in een vat met water en ijs kan plaatsen. De slangen sluit je aan op de punten waar je ook de slangen voor de glycol chiller kunt plaatsen.
Β
Het pompje krijgt stroom als de themostaat registreert dat de wort te warm is en slaat weer af als de temperatuur goed is. Het is natuurlijk niet zo mooi als een glycol chiller maar het kan een mooie tussenoplossing zijn. Wel moet je het vat met koelwater koel kunnen houden, dus je moet zorgen dat je ijs of koelelementen in de vriezer hebt liggen.
Ben blij dat ik voor de koeler heb gekozen. Wellicht is een tweede cct ooit nog eens een aanvulling.Β
Β
En een 3e en een 4e haha ?
Grappenmaker π
Gisteren een whisky wort gemaakt en deze in de conical fermenter gedaan op 24 graden. Gist erbij gedaan, Tilt er in en dicht gedaan. Start SG 1.060. Ik wilde graag vergisten op 21 graden dus de conical fermenter zo ingesteld. Omdat ik nog geen chiller heb zou ik e.e.a. enkel bij kunnen sturen met (eventuele) verwarming.
Β
Binnen een uur begon het gebubbel en de temperatuur liep op naar 27,8. Vannacht was het een en al gereutel en vanochtend schrok ik toch wel even want de temperatuur was opgelopen tot 34,8.
SG stond al op 1.006 ofwel 7.09 % ABV.
Β
Hoop dat ze bij Imake opschieten met de glycol chillers π
Β
Idd, dat is nu juist de toegevoegde waarde die je juist nu nodig hebt. Ze gaan volgende week wel vast die pompjes opsturen die je in een emmer ijswater kunt hangen, als die binnen zijn stuur ik je er een op. Deze sluit je ook aan op de controlbox. Niet ideaal maar in dit soort gevallen toch wel handig.
De temperatuur zakt wel wat, nu 33,5 graden en SG 1.005 dus al 7,22% ABV.
Ik denk dat hij vandaag wel stil gaat vallen, dan is de hoofdvergisting een snelle geweest, laat ik hem goed uitgisten. Het ruikt wel heerlijk trouwens π
Β
Zijn die pompjes een "uitvinding" van Imake? Ik had er nog niet van gehoord.
Nu is het in essentie als een thermosfles, dubbele laag inox met lucht tussen. Spijtig van iMake dat ze niet alles kunnen leveren...
Zijn die pompjes een "uitvinding" van Imake? Ik had er nog niet van gehoord.
Is ook nog een geheim haha, je hebt mail!
Β