Hallo allemaal, ik gooi hem maar meteen even via deze weg neer.
Stel dat ik een eigen Whisky zou willen, maar niet met de mout , koken etc aan de gang wil gaan.
Ik wil gewoon de kant en klare alcohol zo in een vat gieten en laten rijpen.
Wat kan ik dan het beste doen, contact leggen met distillery's
Kan je daar dan zomaar bv 25 of 50 liter inkopen ?
of is er een andere manier
Kant en klare alcohol in een vat gieten geeft geen whisky.
Wanneer je geen mout wilt maischen (koken) dan kun je dat met vloeibare mout (mout extract) doen bijvoorbeeld het pakket Barrel 674 te verkrijgen bij stookwinkel.nl of met mout extract in poedervorm
Contact leggen met distillers snap ik niet goed, wil je jonge whisky kopen en dat zelf in het vat gieten?
Ja klopt,
Ik heb geen mogelijkheid om zelf te koken ( te minste nog niet )
Wil ik wil proberen is om eigen smaken te maken, ik zoek dus zeg maar wat net gekookt is , wat in het vat moet rijpen. Zodat ik daar zelf een smaak aan kan geven om te proberen.
Ja je zegt het goed, jonge whisky kopen om in eigen vaten te gieten
Wat je zoekt is geen whiskey maar een spirit
Bv https://www.thewhiskyexchange.com/p/11976/wasmunds-single-malt-spirit
Als deze spirit minimum 3 jaar en 1 dag op vat zou zitten noem je het pas whiskey. Vandaar het verschil in naam. Als ik het zelf stook noem ik het ook whiskey hoor
Ok
Das dus het verschil. Zou dit ook te koop zijn in Nederland of zou ik toch zelf moeten gaan koken.
Ik zag ook een grainfather, zou het daar ook mee gaan.
Dat mag ik nog wel ik de bijkeuken plaatsen
Wanneer je Barrel 674 aanschaft hoef je niet te maischen, je hebt moutextract daar voeg je water en glucose aan toe. Vervolgens het gist wat erbij zit toevoegen en wanneer het uitgegist is stoken maar.
The Owl Distillery biedt u daarom zijn ‘Belgian Owl’, Belgian Single Malt aan in vier vormen, zowel als Spirit, als als whisky:
- Spirit “niet gerijpt”: om u de identiteitskaart met de geurkenmerken van de streek waar de gerst verbouwd wordt te laten ontdekken.
- "Rijpende" Spirit: dat is het begin van de interactie tussen het distillaat en het vat, gedurende de eerste drie jaar.
- Whisky: na drie jaar en langer onthult de rijping in het vat zijn geheimen. Whisky moet een alcoholpercentage van 46% hebben.
- Whisky “direct van het vat” (brut de fût): hierbij duikt u als het ware in een vat op een welbepaald moment van zijn rijping. De whisky zal dan een alcoholpercentage van ongeveer 70% hebben.
Wie zoekt die vindt
Beste JohnDoe ,
wanneer mogelijk zou ik graag een keer met je willen afspreken
eventueel zien wat je beschikbaar heb.
mvg Rico
Ik bied niets te koop aan, sorry als ik je een verkeerde indruk gaf