Net 2 emmers klaar gemaakt
5 liter melasse ,, 0,7 kilo suiker ,,rum gist
En water
alleen de rum bij te koud water toe gevoegd ...
Even afwachten of het gaat bubbelen.
Gaat zeker bubbelen hoor, met dit weer is het zo op temperatuur. Veel succes!
Als je er vlug bij langs kijkt zijn het net 2 enorme glazen bier. Ziet er goed uit, en moge het goed gaan bubbelen!!
Staat flink te bubbelen ....
Nu even inlezen over de dumberpitttttttt
5 liter melasse ,, 0,7 kilo suiker ,,rum gist
En water
Hoy,
Ik ben benieuwd hoevel rest sg je nog gaat hebben Na de vergisting.
welke rumgist heb je gebruikt.
Still spirits rum yeast ....
Laat het denk ik 2 weken staan en dan ? De ketel in
Blijft n beetje hangen rond de 1060
Zakt nu langzamer .. ging van de week als een V8 ! Bleeft borrelen. !
Nu dus stilletjes ... Ff kijken of we iets kunnen verzinnen. !
Wat was je start SG en wat is de alcoholtolerantie van je gist?
Begin sg. Was lastig te meten ivm meter nie in de buurt
Nu dus 1055 maar bubbelt nie veel meer ...
Gewoon laten staan en afwachten wat niet meevalt hij zal langzaam naar de 1030 zakken , is bezig met snoepen van de moeilijk winbare suikers dus laat maar lang genoeg staan ook om te klaren. Mijn gistvat is tot rust gekomen en ik laat hem nog minimaal een week staan.By the way nog leuk gehad op de zwarte cross dat was ook heel toevallig dat je een vriend van mij tegen kwam waar ik de melasse heb verwerkt.
Ik zat te denken aan een cementkuip met water en aquarium heater erin ... dan zet je de emmer erin als die op temperatuur is ...
Blijft hangen op 1055 wat zeggen jullie !?
Ik ga hem denk ik ook wat Warmer weg zetten
ik heb dat ook wel dat hij niet verder wil zakken maar zolang er nog leven in zit daalt hij nog wel , als het alc% hoog genoeg is laten klaren en stoken maar onder de 1060 kookt je ketel niet over is mijn ervaring.
Ik zit er aan te denken om hem warmer weg te zetten en
Een sneetje brood erin te gooien ..
Ik gok dat die te koud is !
Eerste stook rum
Met t500 en vermogens regelaar