Meldingen
Alles wissen

Shawn's rum

Pagina 1 / 2

Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Net 2 emmers klaar gemaakt

5 liter melasse ,, 0,7 kilo suiker ,,rum gist
En water

alleen de rum bij te koud water toe gevoegd ...
Even afwachten of het gaat bubbelen.

Beantwoorden
28 reacties
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gaat zeker bubbelen hoor, met dit weer is het zo op temperatuur. Veel succes!

Beantwoorden
Berichten: 69
 VSOP
(@vsop)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Als je er vlug bij langs kijkt zijn het net 2 enorme glazen bier. Ziet er goed uit, en moge het goed gaan bubbelen!!

 

Beantwoorden
Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Staat flink te bubbelen ....

Nu even inlezen over de dumberpitttttttt

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

5 liter melasse ,, 0,7 kilo suiker ,,rum gist
En water

Hoy,

Ik ben benieuwd hoevel rest sg je nog gaat hebben Na de vergisting.

 

welke rumgist heb je gebruikt.

Beantwoorden
Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Still spirits rum yeast ....

Laat het denk ik 2 weken staan en dan ? De ketel in

Beantwoorden
Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Blijft n beetje hangen rond de 1060
Zakt nu langzamer .. ging van de week als een V8 ! Bleeft borrelen. !

Nu dus stilletjes ... Ff kijken of we iets kunnen verzinnen. !

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wat was je start SG en wat is de alcoholtolerantie van je gist?

 

Beantwoorden
Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Begin sg. Was lastig te meten ivm meter nie in de buurt

Nu dus 1055 maar bubbelt nie veel meer ...

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Gewoon laten staan en afwachten wat niet meevalt hij zal langzaam naar de 1030 zakken , is bezig met snoepen van de moeilijk winbare suikers dus laat maar lang genoeg staan ook om te klaren. Mijn gistvat is tot rust gekomen en ik laat hem nog minimaal een week staan.By the way nog leuk gehad op de zwarte cross dat was ook heel toevallig dat je een vriend van mij tegen kwam waar ik de melasse heb verwerkt.

Beantwoorden
Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik zat te denken aan een cementkuip met water en aquarium heater erin ... dan zet je de emmer erin als die op temperatuur is ...

Beantwoorden
Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Blijft hangen op 1055 wat zeggen jullie !?

Ik ga hem denk ik ook wat Warmer weg zetten

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ik heb dat ook wel dat hij niet verder wil zakken maar zolang er nog leven in zit daalt hij nog wel , als het alc% hoog genoeg is laten klaren en stoken maar onder de 1060 kookt je ketel niet over is mijn ervaring.

Beantwoorden
Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik zit er aan te denken om hem warmer weg te zetten en
Een sneetje brood erin te gooien ..
Ik gok dat die te koud is !

Beantwoorden
Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Eerste stook rum

Met t500 en vermogens regelaar

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?