Maar van zwemmen krijg je (ik) een verschrikkelijke dorst π
Β
Veel plezier vanavond en pas op voor het laken!
Ik zie net op facebook dat ze bij deze iets grotere groep zelfs 2 damherten hebben moeten villen.
Er blijft straks niets meer over als hij zo doorgaat ???
Volgens mij liepen er nog wel wat rond π
Β
En anders zie ik ook nog wel een varken aan het spit voor me boven het vuur aan de waterkant mmmm
Β
Bij gebrek aan een spit maar eens in de over gepropt....Β
Wauw, zelf gedaan?
De mogelijkheden zijn eindeloos π
Ja eerst gemarineerd en toen in de oven een soort van lakken. Was een big van 6 kilo (schoongemaakt). Ik wilde eigenlijk een Iberico big maar die waren toen al uitverkocht helaas. Maar deze was ook erg smakelijk.
Β
Haha ja ik heb hem al gevonden op beefensteak hoor π
Maar mijn oven is te klein, ik kom wel bij jou eten!
Past in een standaard oven of heb je die niet?
Maar je bent welkom hoor!
Β
Nee gaat hem niet worden, hier heb ik er 2 van maar wil hem niet bij voorbaat doorzagen, dan is het mooie effect weg π
Op naar Breda!
Dat is precies dezelfde maat als mijn huis-tuin-en-keukenoven. Je hoeft hem dus niet door te zagen. Gewoon de achterpootjes tot bij zijn snuit buigen en dan past hij mooi in de braadslee. Echt een toppertje hoor. Leuk voor de BBQ 2018 als er een ronddraaiend spit is.Β
Maar nogmaals je bent hier ook van harte welkom π
Ah kijk, dat valt weer mee π Ik dacht jij hebt vast zo'n oven onder je fornuis. op beefensteak geven ze ook een oven van 60 cm aan.Β
Ik denk dat ik hier in huis niet veel kwijt kan van het vlees, maar ga het toch gewoon eens proberen. Nodig ik Koen en mn schoonvader uit. En jij mag dan ook doorrijden naar deventer natuurlijk!
Een varken aan het spit op de Stookforum BBQ lijkt mij een heel goed idee. Dat is wel te regelen hoor!
Β
Ik heb wel een fornuis van 90 breed maar een normale oven van 60 (op ooghoogte, hoef ik niet te bukken π )
Oven van 60 is dus ruim 40 binnenmaat.
Het buikje van het varken is leeg dus je kunt de pootjes heel ver naar voren buigen (op de foto van beefensteak zie dat ze al ver naar voren steken.
Doorrijden naar Deventer is ook prima π
Precies de maten zoals bij mij idd, alleen is mijn oven niet onder het fornuis π
Ik zit net eens te kijken op bbkoe.nl Ik zie heerlijke mogelijkheden inplaats van een traditionele bbq.Β
Inspiratie voldoende!
En anders kom je naar de "Parel van het Zuiden" (sorry Jack), daar is het dit weekend in de Grote kerk bumperkluiven.Β
Β