Meldingen
Alles wissen

Shawn stook tijdlijn

Pagina 1 / 4

Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo allemaal !

Ik heb tegenwoordig allemaal losse topics lopen
Van wat ik doet .. ga nu alles gewoon in dit topic dumpen !

Heb nog een aantal vragen En ben benieuwd of er meer mensen zijn die hier iets vanaf weten ..

Ik ben bezig met het maken van een eigen ketel deze word van RvS en au bain Marie ... nu is dus mijn vraag !

Als je een stook wijn maakt met pulp wat water en gist en je wilt gaan stoken ... hoe zorg je dat de dode gist cellen dan niet over gehevend worden. Naar je ketel !???

Verder komen er 2 bubble caps Op en daarboven een Shotgun koeler ... ik ben dus reuze benieuwd wat dit met de smaak doet en het aantal %

Ik hoor het graag en hier nog wat foto's

Me eikenvaatje

Ketel(t500) deze gebruik ik nu

Onderdelen voor me nieuwe ketel :

Beantwoorden
57 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik denk wanneer je je pulp mee wilt stoken je de gist en pulp niet kunt scheiden. 

 

Beantwoorden
Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gewoon alles over scheppen ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik vrees dat je het niet uit elkaar kunt krijgen. Heb geen ervaring met eau bain marie maar is het niet zo dat bij deze wijze de gist niet kapot gaat?

 

Beantwoorden
Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat zou betekenen dat je gist mee stookt

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

bij de wijn bereiding doen ze ongeveer 4 dagen pulp gisting ( eventueel eerst met enzymen), dan persen ze het uit, en dan laten ze het gewoon verder gisten, en ik denk dat dan de gist gewoon naar de bodem zakt zoals bij ons.

Ik heb dat uit boeken. Ik heb al wijn gemaakt maar tot nu toe van sap, nog geen pulpgisting gedaan, dat is iets voor de toekomst. Ik heb vlierbessen in de vriezer steken voor dat eens te proberen als ik er tijd voor heb.

grts.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Als ik fruit in mijn ton gooi dan mix ik alles fijn als het uitgegist is is de gist naar de bodem gezakt de fijn gemalen pulp vd.bv.druiven drijven bovenop die gooi ik in een zak en stook het mee de gist laat ik op de bodem en gooi ik weg.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 265
(@sj44k)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

WoW, ziet er goed uit, wil je wat details delen? Lijkt op een 3" pijp als ik het mag inschatten.

Zelf gelast? En wat ga je precies bouwen / hoe lang wordt je kolom en waarmee ga je hem vullen?

Mijn kolom is nu net af (basic) maar als ik dit soort moois zie begint het meteen te kriebelen om ook wat bubbel platjes / kijkglazen te gaan bouwen.

Beantwoorden
Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 570
Topic starter
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 68
(@dewittelinde)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vraagjes:waar heb je je elementen gekocht? Hoeveel vermogen hebben ze? En omhoeveel liter te verwarmen? Thx groet Hendrik

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat ziet er weer geweldig uit Shawn, machtig ding om te zien die Bain Marie ketel. Ik ben nog steeds met je parrot bezig, maar zie dat je in de tussentijd gered bent met deze ?

Waar heb jij je appels vandaan? Mooie hoeveelheid!

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb een bain Marie ketel maar eigenlijk nog nooit echt goed gebruikt. Maar ik zou de eerste keer gewoon pure appelsap vergisten en stoken dan heb je geen gist meer en dan met die alcohol de rest van de appelpulp marcereren en uitstoken.

 

Dus eerste keer gewoon sap vergisten ( die pulp is tegen die tijd verrot en kan je niks meer mee of mogelijk in de vriezer) en de alcohol bewaren voor 2e vergisting van sap en de pulp van de 2ekeer in de alcohol van de eerste stook gooien en dat dan Samen en gemacereerde pulp herstoken. Herstoken maak het sowieso veel beter. 

Zo had ik het ooit bedacht maar door tijdgebrek nooit gedaan. Weet ook niet of het werkt maar misschien wel. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hey Lummel, ik denk dat het een heel mooi resulaat kan opleveren. Ik heb bij het maken van de kirsch de alcohol na de 1e stook ook nog een tijdje op kersen laten macereren. Daarna weer afgestookt. Het resultaat was een mooie kersengeur aan de toch al goede smaak.

Ik denk dat je dit met de appelprut ook goed kunt doen. Maar precies wat je zegt, na het ontsappen van de appels direct alcohol er op anders wordt het een vieze (bruine) boel. 

Beantwoorden
Pagina 1 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?