Meldingen
Alles wissen

Een weekend stoken, wild eten en genieten in Zweden. FOTO UPDATE

Pagina 11 / 11

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ah kijk, dat valt weer mee 🙂 Ik dacht jij hebt vast zo'n oven onder je fornuis. op beefensteak geven ze ook een oven van 60 cm aan. 

Ik denk dat ik hier in huis niet veel kwijt kan van het vlees, maar ga het toch gewoon eens proberen. Nodig ik Koen en mn schoonvader uit. En jij mag dan ook doorrijden naar deventer natuurlijk!

Een varken aan het spit op de Stookforum BBQ lijkt mij een heel goed idee. Dat is wel te regelen hoor!

 

Doen, ik kijk wel weg. Vreten doe ik overigens wel en mijn lieve vrouw ook, Koop jullie wel om (lees schuldgevoel) met rum op het vat die echt lekker begint te worden. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Erik, zet het weekend van 21april maar vast in je agenda, we gaan dan een vat Oloroso Peated voorzien van een koperen stookforum plaatje.

Er liggen nog een paar vaatjes die al 8 tot 10 maanden liggen. We kunnen dan proeven en dan het stookforum plaatje er op timmeren ?????

Dan kunnen we over een paar jaar een gigantisch whiskyfeest geven als we hem gaan importeren ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat meen je!

Kijk er alweer naar uit 🙂

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Meen ik zeker ? en als we er dan zijn zit hij al ruim een jaar in het vat dus meteen proeven. Johan wilde mackmyra de volgende keer overslaan maar vond ik geen goed idee ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Oh ja proeven uit eigen vat mag he.

Mackmyra hoort er zeker bij als oudst whisky-huis van zweden.

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hakan die onze tasting verzorgde is een aardige vent, hij is bevriend met een eigenaar van de Mitra in Zwolle. Daar neem ik ook nog contact mee op. Hij kan dan tzt de import verzorgen hoop ik. Hij heeft ook een vat aangeschaft 2 jaar geleden ?

 

We hebben ook de amarene geproefd en die was ook erg lekker, maar ze hebben ook nog de amarene peated maar die hebben we niet geproefd en wilde ik dus niet ongeproefd aankopen. Volgens Hakan zou die zeker in de smaak vallen. Maar de Oloroso kan ik nog voor de geest halen en die was erg lekker. Dus ga ik voor die.

 

Als we nu ieder jaar met een groepje gaan proeven we hem gewoon accijnsvrij leeg ?

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De nieuwe Zwedenreis is in de maak, klik hier  http://www.stookforum.nl/thread/12-april-2018-gaan-we-weer-naar-zweden-ga-jij-mee/

Dit topic gaat een slotje op, anders gaan ze door elkaar heen lopen ?

Beantwoorden
Pagina 11 / 11
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?