Heb vanacht de trap goed beklommen en zelfs mijn bed gevonden.en heerlijk geslapen.zit weer lekker buiten met een koffie.
Zal zo ook eens buiten gaan kijken. Gisteravond tot laat was het 32,7 graden in de tuin. Niet te harden. Ik had de airco in de slaapkamer al s' middags aangezet en om 23.00 uur was het nog pas 27,5 graden. Niet normaal. Maar wel een temperatuur waarbij te slapen viel met een windmolen erbij. Dit is echt niet meer normaal. Gisterenavond nog even in het bos geweest met de hond maar het beestje trok het ook bijna niet. geen zuchtje wind. Ben benieuwd of er vandaag weer records aangaan.
Blijf vandaag ook zeker bij Lummelientje uit de buurt dus sixpack in de vriezer en een flinke klodder olie. Een lekkere Sativa. Zal ik een fermenter openmaken voor een proefje kersenwijn? Dat moet ook lekker smaken met dit weer. Staat nu een week op 18 graden te gisten.
Zal ik een fermenter openmaken voor een proefje kersenwijn? Dat moet ook lekker smaken met dit weer.
Dit klinkt als het beste idee van het zwaardere kaliber. Cheers man!
Ik trek nu ook een cidertje open. Straks voor straf maar weer aan het bier.
Veel drinken enzo..haha
Ik heb even gemeten in de gistton die gewoon in de cave staat dus warmer staat dan de andere fermenters en de sg staat nog op 1012. Deze wordt sowieso kirsch. Dan laat ik de andere nog maar dicht voor nog 3 weken kijken of kersenwijn lekker is.
?ik koffie.en water.is mij nog te vroeg,en zeker met die warmte.,alles zit in de flessen?Bij mij gisteren laat geworden maar al weer vroeg bezig?
Weekend voor de deur week voorbij .
Ja natuurlijk zo,bier,ok geen maaskantje,vlees voor mij te bloederig.de rest tja daar kun je beter op zweten dan op je werk.
hallo hier ook wat dragelijker 22° nu maar regen ja 4 druppels das maar weer aan het werk zwembad zuiver maken en juist begonnen aan de laatste 200l appels en peren en dan de wiskey van munckerik
Welke Whiskey heb je gepakt, de straight rye of de hard mocha?
ik heb beide genomen maar de rey is bijna klaar en de andere moet ik nog mee beginnen maar eerst mijn fruit van vorig jaar verwerken
Ik ben benieuwd! Succes met het fruit.
en de wiskey is eigenlijk niet voor mij maar voor een vriend uit belgie en zou klaar moeten zijn tegen september als ze met de ganse bende naar de wijnfeesten komen aan de moezel hier ook voor kris en els en de rest gr erik
Dus laat de ketel maar brullen?hier nu 25 gr.maar ondraagelijk 70% luchtvochtigheid,vanacht beetje onweer en wat regen,voor vandaag code geel verwachten noodweer,hoop dat ik gespaard word wij zitten op het diepste punt.dus kans op volle kelder,heb de pomp er al in gelegd.
oei chris das niet zo leuk hopelijk wordt het niet teveel en ja de ketel zal brullen ik heb nog 30 lege flessen van5 l staan en die moeten vol en van fruit wordt het dit jaar weinig alleen appels en peren en mss wat pruimen
gr erik
Ben wel wat gewend,neem altijd voorzorg,pomp nu twee vaten van 200 litr regenwater leeg kunnen dan weer vollopen dan heb ik de eerste 400 ltr al niet in de tuin pomp lgt in het keldergat en zakken en zand en de waterstofzuiger staat klaar en wat heel belangrijk is,koud bier in de koelkast?stook ze,gr.Chris