Wie heeft ervaring met whiskeystenen (b.v. RVS) in zijn/haar drankje?
Met ijsblokjes wordt het drankje (te) waterig.
Ik heb ooit whisky stenen gekregen, maar gebruik ze nooit. Ook geen ijs in de Whisky want dat verdun je de drank en de smaak mee. Groet, @ndré??
Ik ken alleen die kunstoffen ijsblokjes, maar na een paar keer gebruikt te hebben proeft het toch een beetje plasticerig zeg maar. Dus die zou ik niet aanraden
Wel speksteen achtige;
Werkt prima. Maar gebruik ze eigenlijk niet, beetje purist hierin.
Bij whisky mag oficieel alleen bronwater.door je whisky koud te maken verjaag je het aroma.je drinkt ook geen koude rode wijn.dus zoiets gebruik ik nooit.
Wiskie on the rocks is ongezond, cognac met ijs is ongezond en als vloeken in de keuken, wodka ijs is ongezond, alle alcohol met ijs is volgens mijn dokter ongezond, dus ik laat het ijs tegenwoordig weg. Schijnt dus heel ongezond. 🙂 Nee even serieus, al mijn drank , komt uit de koelkast, (frigo). Ik verdun mijn koffie ook niet met water. Misschien moet je dan bij warm weer iets sneller drinken. Maar ook dat is geen zorg. Mijn glas is nooit half leeg, het is dan tijd om het bij te vullen, of achterover te kappen. Koelen is de boodschap, niet verdunnen. En ja , ik drink meer sterke drank dan ik hier meld. Ik zet het ook niet op Facebook, en geniet gewoon lekker zonder mijn "maten".
Even voor de duidelijkheid, ik gebruik het zelf niet eigenlijk. Ooit wel geprobeerd voor een tijdje met andere drank (kreeg de whisky stones bij een bestelling), maar voor Whisky gebruik ik alleen water als ie cask strength is, voor de rest af en toe een druppeltje water om de aroma's open te breken.
Dat gezegd hebbende, ik merkte ook bij een aantal stokerijen dat er tegenwoordig wat makkelijker mee wordt omgegaan. Een van hun had zelfs de "Old Smokey" op de kaart staan, Single Malt (met rooksmaak) en Cola.
Zolang je geen 10+ jaar oude Whisky gaat mengen met Freeway Cola, zullen geen heksenjachten opgestart worden.
Ik gebruik deze: http://www.hennessyandbyrne.com/product/connemara-marble-whiskey-stones/
De term "whisky on the rocks" is ontstaan doordat men vroeger schijnbaar de whisky koelde met steentjes uit een rivier. Op deze manier kun je inderdaad koelen zonder te verdunnen, ideaal.
Je hebt gelijk tegenwoordig wordt er, in sommige kringen, ook geen bezwaar meer gemaakt , als je bier zonder alkohol drinkt.
Dus als een bouwvakker morgen een baksteen in zijn bier gooit, moet ik dat ook maar bestellen in de kroeg?
Je hebt gelijk tegenwoordig wordt er, in sommige kringen, ook geen bezwaar meer gemaakt , als je bier zonder alkohol drinkt.
Dank!
We moeten het alleen niet zien.... 😉
Als de baksteen koud genoeg is om het bier koud te houden met deze temperaturen wil ik t best overwegen.
Zonder_b mooie set!
Zal eens bestellen kijken of ze het hebben wel zonder cement,krijg je s’morgens weer problemen???