Hier vandaag niet zo veel. Voorbereidingen getroffen om toch maar Nederland te gaan met de Kerst, en gelijk wat dingen besteld om mee terug te nemen.
Morgen de roggebrood whiskey eens fijn stoken.
Whiskey maak je uit mout en granen . Niet uit roggebrood .
Roggebrood eet je bij snert .
Whiskey maak je uit mout en granen . Niet uit roggebrood .
Roggebrood eet je bij snert .
Ik vind roggebrood niet te vreten, maar ben ook niet echt een whiskey liefhebber. Is meer een probeersel/spielerei?.
Je moet echt een smaak beperking hebben of nog nooit whiskey hebben geproefd wil je een roggebrood fantasie drank ook maar enigszins whiskey durven noemen .
Haha, ik heb de roggebrood variant nog nooit geproefd, dus of het op whiskey lijkt kan ik pas over een tijdje zeggen?.
Ik kreeg bij Lidl een halve kilo taai taai mee, kapot gekookt, wat enzymen toegevoegd, en, teleurgesteld met de SG meting maar wat suiker toegevoegd.
whiskey voor de 2x gestookt en op een grote fles gedaan met gerookte eiken snippers. 11,5 liter spiced rum uit het vat gehaald en weer gevuld met spiced rum... en nog een paar liter alcohol gestookt met de kolom. en natuurlijk tussendoor goed hydrateren
Bourbon beslag van gisteren gemeten (Brix%), ziet er redelijk uit. Zo ph even meten en desnoods wat bijstellen met melkzuur, boeltje weer iets verwarmen tot graad of 28 en dan natte bakkersgistje er op knallen. Vatje druivenextract maken voor 'neutrale' brandy intussen voor likeurtjes later.
Vanmiddag een prosecco met wat absinth (roberts tiny recept) voor een death in the afternoon. Vanavond een Ardbeg, misschien nog iets na en dan weekje onthouding?
Me zelf lekker getrakteerd ,tijdens mn verjaardag, op een voortreffelijke zelf gemaakte zubrowka.Tot het schuim me op de bek stond,en de freule de fles heeft geconfisceert.
gr Soepkoppe.
Hier een lekker rustig dagje. Feyenoord en Max zien winnen. Nu onder het genot van een zelf gebrouwen (op een workshop) biertje TV te kijken.
Morgen weer aan de bak en verder bouwen aan het forum.
Hier een lekker rustig dagje. Feyenoord en Max zien winnen. Nu onder het genot van een zelf gebrouwen (op een workshop) biertje TV te kijken.
Morgen weer aan de bak en verder bouwen aan het forum.
dan hadden wij ongeveer dezelfde zondag 🙂
Ik heb vandaag eindelijk mijn gerstemout binnen gehad. En gelijk wat slangen besteld om de Grainfather en de alambiek allebei van water te kunnen voorzien zonder steeds alles los te hoeven koppelen.
Morgen toch nog maar een dagje werken, en dan zaterdag eens beginnen met de eerste echte graag/mout mash in GF voor een jonge jenever.
Geldt dat lang laten staan voor mout ook Robbert?
Tussendoor even Kardemom peulen, steranijs en anijs gehaald bij de Turk hier vlakbij. Voor het eten koken de Kardemom gebruikt met andere kruiden voor 750 ml spiced rum. De twee anijs-soorten is ter aanvulling van de kruidenvoorraad, want binnenkort weer een paar liter 92% plus kruiden laten macereren om daarna ouzo te stoken.
Is zeker een goed plan die dunder bij de rum. Heb één half half weggezet en één 1/3. 2/3. Oh ja en een half half om uit te snoepen, erg lekker.