Meldingen
Alles wissen

rare smaak/reuk

Pagina 1 / 2

Berichten: 8
Topic starter
(@bertus2)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

forumleden,

ik heb een vraag, vind namelijk dat mijn zelf gestookte drank van suikerwater uit mijn smartstill  naar nagellak remover ruikt en smaakt, ondanks het gebruik van het koolfilter.

kan dit te maken hebben met de gist die ik gebruik ? ik gebruik nl. alcotec gist.

bertus

Beantwoorden
24 reacties
Robbert
Berichten: 9979
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bij aceton lucht kun je beluchten met ozon of zuurstof en verdwijnt de lucht .
Er kunnen diverse oorzaken zijn van bijsmaak .

Bij elke vergisting zijn er bijproducten die smaak en geur over brengen . Kristal suiker is vrij zuiver maar bevat altijd nog bijproduct . De gist , citroen zuur en gistvoeding geven allen iets mee aan alcohol . Ook met alleen suiker vergisten is daarom scheiden van fracties niet onverstandig . ondanks dat De voorloop en naloop zijn vrij klein is .

Beantwoorden
Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dat is je voorloop ... ruikt inderdaad naar aceton ....

Voorloop dien je weg te gooien of te gebruiken als schoonmaakalcohol.

Beantwoorden
Berichten: 8
Topic starter
(@bertus2)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ik gooi 2 % weg dus 80 ml van de 4 ltr. en nog.

maarrrr zou het verschil maken als ik een andere gist zou gebruiken ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9979
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Er kan i.d.d. smaak verschil zijn wanneer je ander gist gaat gebruiken.
Ik heb diverse gisten geprobeerd ook alcotec en double snake elke keer kom ik terug bij een neutraal gist als bakkersgist of zelfgemaakt gist .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik gebruik ook alleen natte bakkersgist,nooit geen problemen mee.

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Cuts maken, en zo de schadelijke vieze stoffen eruit halen, zie maar eens dit staatje wat er in de heads zit bijvoorbeeld.

 

 

https://homedistiller.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=12350

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9979
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als ik snel wil pak ik bakkersgist Als ik tijd heb maak ik wat gist . Dat is bijna zelfde als de bakkersgist . mislukt nooit .
Enige probleem wat ik ondervonden heb in jaren was een lege gasfles .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ben stoker geen laborant.zet de drank een paar dagen en nachten buiten draai de dop er af en toe open en kijk of het dan beter word.en anders zou ik het verdunnen en nog een keer stoken en rek.houden met voorloop.en in gedeeltes op vangen.als het eerste niet smaakt en vies ruikt is mischien de rest wel goed.gr.Chris.sucses.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9979
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Leuk staatje Gompie. maakt zo meer zichtbaar wat er gaande is .
Een goed resultaat krijg je i.d.d. alleen door goed de fracties te scheiden .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Robbert ik snap daar weer nits van niet opgelet op school.maar eerlijk gezegt ben ik te lui om tabellen te raadplegen net als dat ik geen fluit begrijp vd.mob.tel.heeft ook te maken met te lui

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9979
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Om gist te maken hoef je geen laborant te zijn . Dat kan iedere huisvrouw .
En om cuts te maken is kwestie van wat ervaring . T is alleen belangrijk om ze optijd te maken. i.d.d. zo die ik ook Chris gewoon gedeeltes pakken en vergelijken .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9979
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ChrisV . T is alleen belangrijk als iemand niet aanvoelt het belang van iets .Voor sommige is tabel handig om een beeld te krijgen wat er gaande is . sommige willen achtergrond weten waarom Iets te doen .
T is niet lui . T is gewoon voor jou geen noodzaak . Ervaring maakt het overbodig
??

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja Robbert zit wat in,heb nooit naar tabellen gekeken,maar ben altijd nieuwschierig,luister veel en kijk veel,ga ook altijd veel naar medestokers in Roemenie,trof zat.nog een Albanees die ook stookt,ben ook wel een hier bij Grieken enArmenen geweest,stoken ook op antieke manier,

Beantwoorden
Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De voorloop is niet altijd uit te drukken in een percentage.  Gewoon ruiken aan je alcohol.  Als de aceton geur is verdwenen, kun je starten met het collecteren van de alcohol.

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?