Hallo allemaal,
Ik woon "ergens" tussen Arnhem en Nijmegen. Ben nu al een tijdje aan het klooien met een Airstill. Zoek eigenlijk een "mentor" die me de kneepjes van het vak wil leren, wellicht ook hoe ik zelf een betere still kan bouwen.. heb 3 linkerhanden maar ben zeer leergierig. Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar "old skool "methoden. Met wie mag ik een keer meekijken?
Heb me ruimschoots ingelezen op diverse fora, zowel nationaal als internationaal. Maar zien is doen nietwaar?
Bedank,
JJ
Ik woon net aan de overkant, kijk uit over Randwijk. Daar weet ik wel een stoker, maar ik heb geen idee of hij hiervoor in is. Wat mij betreft ben je bij mij wel welkom.
Dat je 3 handen hebt, kan ook nog wel van pas komen!
Ik heb 2 10-literketels op het fornuis, een 60-literketel op stroom en een glazen set op gas. Koeling met water of lucht en diverse hulpstukken om verschillende constellaties te maken.
Wat leuk, ik kijk niet uit over Randwijk, maar WGNGNG is voor mij ook geen probleem hoor π Ik kijk graag eens met je mee!
Mooi. Ik stook meestal op dinsdag, vrijdag of zondag, omdat ik dan vanaf pakweg 12 uur tot in de late avond kan doorwerken. Mijn luchtkoeling is vrij langzaam, vandaar.
Op andere dagen (en soms op dinsdagen) heb ik dienst in de avonden of ik moet naar de markt en zo. Op dit moment heb ik wat snelle wodka klaarstaan voor de ruwstook. En eventueel een portie ruwstook om fijn te stoken. Maar dat kan nog wel een weekje wachten.
En daarna komt dan gewoon de volgende portie. π
Old Β skool,ja dat ben ik ik denk een van de primitiefste,met een ketel uit Roemenie.ik stook voornamelijk fruit,(druiven) ik stook op gas maar in mijn vacantitijd in Roemenie op hout.woon in Venlo heb gisteren een vat vol gegooid met 200 kg druiven die moeten nog eers wild vergisten ze staan buiten dus zal nog wel even duren.dus welkom.
Helaas woon ik niet in de beurt.
Maar even goed welkom om in het hoge noorden te komen
kijken een keer
Met ongeveer 2 weken een rum " Barbados year 1740 style" overhalen .
Basis mash gemaakt uit grote stukken
sugarcane , acacia bark , pruim droog
distillaat , Peruvian bark. (Gist eigen voor rum )