Meldingen
Alles wissen

temperatuur meten

Pagina 1 / 2

Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Bij alle boka's heb ik gezien dat de thermometer bovenop de pakking en onder de condensor. Zou het niet beter zijn als hij bv halfweg of op 2/3 van de hoogte zit? Onderliggende gedachte is dat als die plaats eerder begint te verwarmen dan de top je een indicatie krijgt wanneer de naloop begint te komen. Als je er dan een temperatuur alarm aan verbindt weet je rap wanneer de voorloop gaat beginnen. Ook leuk zou zijn met de combinatie thermostaat en nulspanningsbeveiliging die de ketel uitschakelt eens die ingestelde temperatuur bereikt is.http://www.uploadarchief.net/files/download/wisselmetovername.png

Beantwoorden
21 reacties
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

bovenstaand schema zou als de stroom wegvalt uitgeschakeld blijven. Dus is het eigenlijk een nulspanningsbeveiliging.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Voorloop begin en einde hangt af van product en kwaliteit .
Kan ergens bij 45 graden al beginnen en enige tijd ook nog doorlopen in het 78 , 3 graden gebied .
Naloop is afhankelijk van temperaturen waarin stoffen meekomen maar ook afwezigheid of binden aan stoffen .
Even als scheiden op hoeveelheid zal op temperatuur niet nauwkeurig zijn .
Smaak ,geur en helderheid dus stukje hang matig blijft noodzaak .
Bij maken van puur alcohol van zeer hoog percentage zou je redelijk op alcohol damp temperatuur kunnen werken .
In industrie wordt op sensors gewerkt en met rectifiers zowel chemisch filteren en nadrogen .

Beantwoorden
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Een missertje van mijne kant: ik schreef voorloop maar moest eigenlijk naloop zijn.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Met sensoren werken zou je eerst een continue temperatuur moeten vaststellen van de hart loop en die moeten continueren
Daarna zal je het verval van percentage moeten bepalen en daarop corrigeren .
Dan zou je ook altijd een identiek uitgangsproduct nodig hebben ook qua hoeveelheid .
Kwaliteit zorgt weer voor variabelen .
Voor schone alcohol al lastig om begin moment van naloop te bepalen .
Met smaak stook kan ook temperatuur , percentage variabele zijn in waar te stoppen met hart en begin naloop .

Beantwoorden
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik werk wel met een boka. Dus na de voorloop blijft de temperatuur constant rond 78.4 Nadien als de naloop begint te komen begint de temperatuur te stijgen.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

. Optimaal is dat wanneer temp oploopt en percentage instort als ruim 90-92% van het op te vangen volume al is overgekomen ..
Temp zal ook ergens getemperd worden om oplopen te remmen .
Bij schone alcohol stoken zal scheiding Van hart naar naloop ook bij slechte enkele % dalen al gedaan worden.

Beantwoorden
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

En tussen het hart en de naloop ligt de smaak. Met een boka lukt dat heel goed.Gewoon als je voelt dat het hart op zijn eind loopt alles opvangen in kleine flesjes en dan proeven wat goed is en wat niet. En dan kan je mengen. Maar nu weet ik nog altijd niet hoe het temperatuur verloop is in een boka zoals ik initieel begonnen was. Kwestie om de temperatuur te meten.

Beantwoorden
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Het onderdeel dat ik zocht heet nullastschakelaar of juister nulspanningsschakelaar. Je kan er ook een pracht van een veiligheid van maken in combinatie met thermostaat mocht je in slaap vallen tijdens het stoken.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik gebruik zelf nooit flesjes of zo . .
Zodra het te verwachte deel over is wissel ik beker .
Nu een dan een drup op vinger of theelepel bij keren stop ik .
je hebt inderdaad diverse temperaturen die je kunt meten .
Maar dan nog is dat niet sluitend waar naloop begint.
Er zijn zeker bij het stoken op smaak diverse ingrediënten die allen bin verschillende temperaturen vluchtig zijn .
Er zijn stoffen waarop je kunt werken die meekomen bij 80 gr maar ook die pas rond 92- 93 meekomen .
Maar ook smaakstoffen die bij 87 gr al " verbranden "
Je kunt daarom nooit op vaste temperatuur punten een naloop scheiding maken .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dat met een nullast schakelaar is wel handig . Er zijn boilers en cv ketels waar " droogkook " schakelaars inzitten ook dat kun je gebruiken .

ik blijf bij gas .
Beter en sneller regelbaar en uiteindelijk de meeste branden komen door kortsluiting .
De onzichtbare moordenaar .
Bij gas zie je aan kleur vlam of er andere dampen beginnen op te bouwen . Kleur van vlam wordt anders . Kun je optijd ingrijpen .
Bij een verzadiging van dampen met elektrische apparatuur zie je het niet . Een schakelaar of bimetaal vonkt en ellende is daar .

( Ik ben blij met zonnepanelen en lithium cellen . Flink omzet erbij in blus materialen .Lang leven de kort sluiting en over verhitting ! )

Beantwoorden
Berichten: 579
Topic starter
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Daar zou ik graag eens foto's van zien.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Van de blusmaterialen of electra branden ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9975
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Deze had gelukkig een goede blusautomaat

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?