Die ziet er perfect uit Jan laat hem je smaken (maar hij zal al wel op zijn inmiddels 🙂 )
Vandaag na ruim een week eens kijken hoe het met de hergisting van het Witbier Bio gaat.....
Erg lekker! De Nelson Sauvin Bio hop harmonieert perfect met de biologische sinaasappelschillen en koriander. Schuim is al redelijk goed maar dat wordt binnen nu en een week wel stabieler.
Met Nelson hop neem ik aan? Proost, ziet er goed uit.
Ik nip wat aan mijn Aranchello. Het heeft veel van limoncello... Ook vrij geel. Niet de sinaasappelsmaak die ik had verwacht. Ook niet zo troebel als ik had gehoopt. Maar de smaak is prima!
Met Nelson Sauvin Bio inderdaad.
Jij ook proost Auke, geniet van je borrel 😉
Ik ben mijn biertjes aan het proeven!
Ik ben begonnen met een Dusseldorf Alt die al een paar dagen in de koelkast stond te wachten. Drinkt weg als een pils, maar veel meer smaak. Hergist met 4 gram rietsuiker per halve liter. Dat is vrij veel maar absoluut niet teveel. Lekker veel koolzuur en als je rustig schenkt een perfecte schuimkraag die blijft staan zolang er bier in het glas zit.
Daarna mijn 1e Tripel. Deze is erg zwaar, 12%. Maar ontzettend lekker. De hergisting nam wat tijd in beslag. De gist had er bij dit percentage wat minder zin in om opnieuw aan de slag te gaan. 3 gram rietsuiker per 33 cl flesje. Inmiddels veel koolzuur, maar het schuim blijft geen hele minuut staan. Deze moet nog wat rijpen. Maar oh wat is deze lekker!
Nu als laatste, en dan is het genoeg voor deze avond, de Christmas Ale. Perfecte schuimkraag die goed blijft staan, koolzuur perfect en de smaak is ook echt erg goed. Ik heb deze 2 weken geleden geproefd en de smaak wordt beter en beter. Zou het lukken een doosje te bewaren voor de kerst?
Zou het lukken een doosje te bewaren voor de kerst?
Met jouw ijzeren discipline lukt het je zeker 🙂
Jammer van de schuimkraag bij de tripel (ik ga nog wat sleutelen aan het recept)
Net lekker geproefd van mijn Bio Wit ? Manometer gaf aan dat er al ruim 3 bar op de fles stond dus ik durfde het wel aan.
Ziet er goed uit! Schuim is nog een beetje instabiel zo te zien maar dat wordt wel beter met de tijd.
Klopt, schuim trekt nog weg. De bellen zijn nog te groot he. Maar het zit ook nog geen week in de fles. Hij is wel heel erg lekker!
Dat horen we graag 🙂
Eentje van druiven,heb hard gewerkt,Adriana heeft met haar charme 220kg rode zoete spaanse druiven gekregen voor een fles zelfgestookte,moet morgen nog 100 kg in het vat doen,ik laat ze weer wild vergisten,en zet ze op dark rost eiken snippers.?
Druiven zitten in het vat,heb nog ergens een stenen bbq geruild voor een fles zelfgestookte,en die opgehaald,dacht rustig weekeinde te hebben,staat er nog iemand aan de deur moest ik iets voor repareren en nu ga ik er een drinken van mijn zelfgestookte.
Heb vandaag plantjes van een nieuw soort aardbeien gekregen,heerlijk zoet mooie geur en worden zo groot als eieren.dus daar drink ik er een op.??ook nog doosje scharreleieren gekregen dus morgenvroeg eieren met spek.?