Meldingen
Alles wissen

Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Pagina 96 / 127

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dan breng maar een kratje?als het het zelfde is als op de bbq??

Beantwoorden
Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Duchesse de Bourgogne,dat het niet bij 1 gaat blijven is nu al zeker .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Je wil mij niet vertellen dat je meer dan een bier gaat drinken schaam je en dat door de week,ik heb vacantie dat is heel wat anders???

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2819
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heerlijk. Echt super.

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3207
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Net de zelfgemaakte pastis geprobeerd, redde de 14 dagen niet en is nu al superzacht. Ben nu aan het vergelijken met de Ricard. Denk dat ik te vroeg gestopt was met stoken, anijssmaak niet even sterk aanwezig. Maar toch een geslaagd drankje voor deze temperaturen.

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
  • Altijd het zien al maakt me dorstig
Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Alchemist, kan je het precieze recept posten, je hebt hier zoveel recepten van dus wil die van jou eens maken.

 

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Robbert, je recept van Schippersbitter is super geworden. 

Mijn dank ?

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Een geweldige Cava, gekregen van Jan uit Belgie op de bbq. Heerlijk koel. Begin hem al te voelen ?

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Foto draaien lukt niet op mn mobiel, sorry ?

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nou, voor de kijkers thuis staat ie recht hoor. Cheers man!! 😉

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Held!

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Geen Dank Paolo , enjoy ! 

{Misschien moet het recept dan ook maar op site onder topic recepten ?}

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3207
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik had een liter flesje wodka (nog geen eigen alcohol) gekocht, volgende is erin gegaan;

18 gram steranijs (Robbert wees me erop dat de puristen alleen anijszaad gebruiken maar de Appie Heijn had die niet)

Vanille stokje (te laat opengesneden, weinig smaak van, kan weggelaten worden)

5 gram korianderzaad

8 gram venkelzaad

1 theezakje zoethout zonnatura (8 uurtjes erin)

30 gram suiker

 

5 dagen laten trekken, beetje schudden.

 

Gestookt totdat de overloop 35% procent was, adviseer langer als je een sterkere anijssmaak wilt.

Toen 10 gram gebrande suikeroplossing erbij gedaan. Suiker met citroenzuur verhit totdat het bruin begon te kleuren en uit de pan gehaald. 

12 gram kristalsuiker erbij (had nog suikerzakjes voor de koffie liggen)

Aangevuld tot een liter met water.

5 dagen laten staan.

 

1:5 verdunnen met ijs, kleurt mooi wit dan.

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3207
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Laat m smaken!

Beantwoorden
Pagina 96 / 127
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?