Dan breng maar een kratje?als het het zelfde is als op de bbq??
Duchesse de Bourgogne,dat het niet bij 1 gaat blijven is nu al zeker .
Je wil mij niet vertellen dat je meer dan een bier gaat drinken schaam je en dat door de week,ik heb vacantie dat is heel wat anders???
Heerlijk. Echt super.
Net de zelfgemaakte pastis geprobeerd, redde de 14 dagen niet en is nu al superzacht. Ben nu aan het vergelijken met de Ricard. Denk dat ik te vroeg gestopt was met stoken, anijssmaak niet even sterk aanwezig. Maar toch een geslaagd drankje voor deze temperaturen.
- Altijd het zien al maakt me dorstig
Alchemist, kan je het precieze recept posten, je hebt hier zoveel recepten van dus wil die van jou eens maken.
Robbert, je recept van Schippersbitter is super geworden.
Mijn dank ?
Een geweldige Cava, gekregen van Jan uit Belgie op de bbq. Heerlijk koel. Begin hem al te voelen ?
Foto draaien lukt niet op mn mobiel, sorry ?
Nou, voor de kijkers thuis staat ie recht hoor. Cheers man!! 😉
Held!
Geen Dank Paolo , enjoy !
{Misschien moet het recept dan ook maar op site onder topic recepten ?}
Ik had een liter flesje wodka (nog geen eigen alcohol) gekocht, volgende is erin gegaan;
18 gram steranijs (Robbert wees me erop dat de puristen alleen anijszaad gebruiken maar de Appie Heijn had die niet)
Vanille stokje (te laat opengesneden, weinig smaak van, kan weggelaten worden)
5 gram korianderzaad
8 gram venkelzaad
1 theezakje zoethout zonnatura (8 uurtjes erin)
30 gram suiker
5 dagen laten trekken, beetje schudden.
Gestookt totdat de overloop 35% procent was, adviseer langer als je een sterkere anijssmaak wilt.
Toen 10 gram gebrande suikeroplossing erbij gedaan. Suiker met citroenzuur verhit totdat het bruin begon te kleuren en uit de pan gehaald.
12 gram kristalsuiker erbij (had nog suikerzakjes voor de koffie liggen)
Aangevuld tot een liter met water.
5 dagen laten staan.
1:5 verdunnen met ijs, kleurt mooi wit dan.
Laat m smaken!