Meldingen
Alles wissen

Wiskey nr 2


Sebas(bassien)
Berichten: 210
Topic starter
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

 

Het is weer tijd nu ik alles van Jan binnen heb om een oud Hollandse quarantaine wiskey te gaan maken... ?

Beantwoorden
9 reacties
Berichten: 292
(@erikjan)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Lekker bezig. Zelf heb ik ook maar een coronacrises pakket besteld. Je moet wat met je tijd 🙂

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Hier staat 120 ltr.te vergisten,wat mij nog nooit gebeurd is is mij nu gebeurd.kelder met drank is leeg.had div.feestjes in de fam.gesponserd.kerst nieuwjaar met vele gevierd.en een voorraad voor mijn 6 wkn.vacantie vooruit gestuurd.en heb nu twee vacantie gangers die gestrand zijn bij ons.maar einde  deze week zal de ketel wel weer aan gaan pfffff?

Beantwoorden
Berichten: 292
(@erikjan)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Aiii, dat klinkt als nog een crisis Chris. Gelukkig is deze crisis wel makkelijk op te lossen

Beantwoorden
Berichten: 68
(@freek)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heb dezelfde staan te pruttelen sinds gisteren alleen nog 1kg 2row erbij gegooid en een Sour mash van de volle 2 row. Genoeg in huis voor 3 generaties 😉

Beantwoorden
Sebas(bassien)
Berichten: 210
Topic starter
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het staat ook bij mij te borrelen nu 3 tonnen van 20 liter per stuk
Voor het eerst het roggebrood door de angel juicer gehaald . Op die manier kon ik er een mooi “papje” van maken. Wel moest ik aardig wat water toevoegen. Ik ben benieuwd of ik dat fijn maken ook terug zal proeven of dat het geen klap uit maakt

Beantwoorden
Berichten: 68
(@freek)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ga je voor alles eerste generatie?... was het gelatine-achtig anders helpt wat graan erbij gooien

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik dacht vandaag of morgen te stoken ?nee dus.zal wel dinsdag op zijn vroegst zijn.

Beantwoorden
Berichten: 68
(@freek)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hopelijk snel klaar Chris, Ik ben net begonnen met stoken, eerst stook gestopt vond dat er veel zwavel bij zat, kolom verhoogd met doorkijkglas(15cm) gevuld met koper gaas...alles van de gestopte stook terug in de ketel en nu komt er iets heerlijks uit... vnv 2de generatie maken met de warme backset

Beantwoorden
Sebas(bassien)
Berichten: 210
Topic starter
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hij heeft nu vanaf Koningsdag in een weckpot met houtsnippers(thnx jan) gezeten en vanavond geproefd maar wat is dit goed te doen: ruikt zoet en smaakt echt als wisk(e)y ... zo makkelijk recept met zo’n goed resultaat... thnx voor het forum ?

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?