Aanzetten ??
Hoeveel liter/minuutΒ bedoel je?
Β
is er imand die de t500 met copperdome gebruikt voor de spirit run? Het is dan maar een kleine hoeveelheid, en ik vraag me af of dat met de t500 wel goed gaat?Β
Je moet er voor zorgen dat er minimaal 10 liter in de ketel zit.
Β
Verdunnen dus?
Β
Gewoon verdunnen π
Β
Je moet er voor zorgen dat er minimaal 10 liter in de ketel zit.
Ik heb deze week de fijnstook voor de roggebroodwhisky met een goede 5 liter gedaan.
Ging prima (rustig gestookt.
Β
Met een T500? Dan heb je er zeker een vermogensregelaar tussen gezet. Het advies van StillSpirits is 10 liter minimaal maar dat is natuurlijk gebaseerd op de standaard uitvoering.
Β
Ja, als je met de koperen helm stookt (ook met volle T-500) is een vermogensregelaar eigenlijk een must (mijn persoonlijke mening).
Vandaar de toevoeging "rustig gestookt".
Β
Daar heb je helemaal gelijk in. Ik gebruik daarvoor de Grainfather.
Ik brouw mijn bier al jaren met een Speidel (toen ik die kocht bestond de grainfather nog niet eens). De grainfather was voor mij daarom overkill.
Β
Beste Allemaal,
Heeft iemand een tip, voor de t500 met koperen dome en alambiek om de alcohol te meten? Ik gebruik nu gewoon een Hydrometer maar daarvoor moet de vloeistof 20 graden zijn. Als de alcohol er uitkomt is hij soms wel 30 graden, is er een omrekeningstabel of andere methode om te meten? Dat zou erg handig zijn omdat ik de alcohol in segmenten stook, bv pruimensap
Een alcohol refractometer. Let wel, die meet maar tot 80% ABV. Omdat deze een atomatic temperature control heeft (en een druppel koelt snel af) is deze accuraat.
https://www.stookwinkel.nl/product/refractometer-0-80-alcohol/
Β
Β
Ha dank Munckerik, die wist ik maar die kan ik weer niet gebruiken met mijn kolom, daar komt namelijk 94% uit. Is er niet een 'beetje' betrouwbare omreken hulp? Ik ga hem zo bij zo bestellen voor de fruitvergisting als Deventer weer aan het werk is π
Met de kolom hoef je niet te meten, dat kan als hij klaar is en alles eruit is gedestilleerd toch!?
Β
Daar heb je idd een punt, oke, en bedankt voor dit inzicht π We gaan over op de refractormeter π