Meldingen
Alles wissen

Antiek

Pagina 8 / 10

Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Eigenlijk ook wel mee eens.

Ik heb de spuit nooit eerder gezien op internet of waar dan ook. Ik denk zelf dat deze gebruikt is in de jaren 20/30 vorige eeuw in Amsterdam. De herenhuizen werden te hoog dus..... deze spuit.

ik kan er ook mee bij de zeer vrijwillige brandweer 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Paolo .Op Ameland hangt er een in hotel aan de muur Maar grappig dat je het zegt maar ze werden ook vroeger door brandweer gebruikt . Bij collega bedrijf van ons hangen er een paar aan wand en in brandweer oefen centrum van west- graftdijk is er ook een .
Dus de gedachte naar brandweer is zelfs zeer goed .
Ze werden ervoor gebruikt .

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wat ontzettend leuk om te weten Robbert. Een ramenspuit vertelde mijn moeder mij dus die heb ik er maar ingehouden?. De betreffende brandweerman van destijds moet overigens een aardige conditie hebben gehad. Nu sloop ik de spuit helemaal niet meer ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Er was toen niet echt waterleiding netwerk dus alles ging met handpompen ook wel op karen waar 4 man de pomp bediende .
Dat was inderdaad zwaarwerken .
De man aan het eind van de slang met spuitstuk / staalpijp had het makkelijker .
Leuk te weten dat het koperen spuitstuk aan slang noemde men de " Lul " Dus wanneer je als beroep " lulhouder" ( echte benaming uit die tijd ! ) was had je een voorname functie .

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Lul de behanger ken ik maar lul houder?. 

Erg leuk zulke wetenswaardigheden?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja soms ben je de lul.            Houder.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

lullig maar waar . ??

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik vind zo wie zo dat er veel van ons erfgoed verdwenen is,veel van ons nederlands antiek zit nu in het buitenland,ik heb heel veel antiek verkocht aan Italiaanen Denen Amerikanen,Duitsers etc.ja hier willen ze Ikea,bijna in elk huis staat het zelfde.geen fantasie meer,bij mij heeft elk ding een verhaal.zelfs ik.

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Modern en antiek gaat heel goed samen. Ook ik heb hier wel wat Ikea in huis, maar Beslist niet de overhand. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dat klopt kan het juist gezellig maken.ik hou ook van moderne kunst,een mix is juist leuk zelfs met Chinese meubels kun je leuk combineren.maar ik vond het juist leuk om rond te schooien en dan wat moois te vinden wat bijna niemand heeft,en vaak ook nog voor een prikje.

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Antiek met modern, moet je even op de Facebook pagina van mijn zus kijk onder ‘ styling my appartement’  fb: Jose Marcus Galery & Design . 

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Robbert, probeerde een prive berichtje te sturen maar mislukte. 

Betreft de kruiden en macereren.

Het macereren van kruiden moet voor zover op alcohol van een 80 a 88%. 

Helaas is het me niet gelukt om dit te behalen maar een totaal gemiddelde van helaas maar 70%. Heeft dit gevolgen op het macereerproces? Moet ik langer of korter de kruiden laten trekken. Ik heb al lopen zoeken naar het antwoord maar tot op heden niet gevonden.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Paolo , Er zijn diverse percentages en tijden voor verschillende kruiden en vruchten maar omdat jij een mengsel hebt kun je als fruit aanhouden
.Je macereerd voor nog een keer over te halen . dus op 60- 68 % trekken 10 -12 dagen .
Je zou ook het maceraat kunnen verwarmen op 55gr 12 uur op jou 70%
en daarna afstoken .

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Haha, nee, ik heb de tijd Robbert. Ik moet ook m’n rum nog stoken?.

ik had al wel zo’n idee, maar toch.

dank je weer voor je advies, super, ik ben echt benieuwd wat dat gaat worden?

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Robbert, mijn dank. De Schippersbitter is super geworden al is deze nog vrij scherp. Het moet nog echt verouderen. Volgende keer iets meer bitter erin maar dat is natuurlijk persoonlijk.

 

Beantwoorden
Pagina 8 / 10
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?