Thanks, ga ik zo proberen
Je hebt ook pH papiertjes/teststrookjes.Β
En om te controleren of er geen zetmeel meer aanwezig is, is er jodiumtinctuur.
Ga deze week dan eens een geschroot pakket bestellen bij bio brouwmaat
Hoy,
ik heb dat ook gedaan met twee pilsners 1 heb ik door hem laten schroten en den andere heb ik zelf geschroot ( zelfde mout), is een prima idee, ik heb den indruk dat het mijne nog iets grover geschroot was als dat van munckerik, ik heb hem zo laten staan, het sg van de wort van beide was ongeveer de zelfde.
grts.
Β
De jodiumtinctuur heb ik al π
Gebruik jij de grainfather ook voor whiskymash? Zo ja, laat je fermenteren op het graan, of scheid en spoel je?
Ik gebruik hem ook voor whisky mash inderdaad. Whisky mash maak ik hetzelfde als bier maar dan zonder hopgiften dus met spoelen.
Heb je soms een goed recept waarmee ik aan de slag kan? De bedoeling is om in één batch na het spoelen liefst een 20 a 23l over te houden. Als ik er zo 2 maak kan ik deze samen in de 50l alambiek strippen, en herstoken in de 20l alambiek. Graag ook aangeven met hoeveel water je moet spoelen, want ik vind online heel erg uiteenlopende meningen terug... dank
Kijk maar op mijn site bij recepten op maat, daar staan twee whiskey pakketten π