Meldingen
Alles wissen

Grainfather connect - "nieuwe control unit"

Pagina 4 / 4

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je moet eerst het recept maken op de Grainfather site www.grainfather.com en dan klikken op brewing community. 

Als het recept klaar is en gesaved en je opent het in de app dan zie je het aantal liters mash en sparge water (en volgens mij moet je dan ook eerst net doen of je begint met brouwen anders zie je het nog niet)

 

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik ben gaan zien op de website,

Ik weet nu wat er verkeerd was zaterdag, ge kunt uw brouwsesies met de controlbox daar ook zien.

Bij fermentabels had ik op de control box app 10 gram ingegeven omdat ik dacht dat dat de gist was, maar daar moet je de moutstort ingeven.

grts.

 

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Morgen weer een brouwdag

He munck, 

 werk jij met ipad of android.

ik werk met android, vanop mijn tablet kan ik niet aan mijn recepten bij de  grainfather cloud, omgekeerd wel, als ik ze op mijn tablet dan opnieuw ingeef (half dan), dan staan ze bij gainfather dubbel.

 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bij sommige mouten, is het  eind suiker gehalte zo hoog in de berekening dat er  bijna geen alcohol gehalte is, de chateaux whiskey van castle maltings is er zo enen.

grts.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Dumo, ik heb enkel een Mac spul dus ik weet niet hoe het met Android werkt. Bij mij werkt het op tablet en phone en ik maak alles aan op de laptop.

 

Ik maak altijd eerst een recept met Beersmith en dan zet ik het bij de Grainfather recepten. Ik pas wel altijd alles aan want er zit een behoorlijke afwijking tussen beide programma's. Wat bedoel je precies met eind suiker gehalte?

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

bij recipes info FG juist boven color.

  OG verondestel ik begin SG, FG eind Sg, in alle geval het % alc  dat het programma geeft hangt af van die twee cijfers.

Grts.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het eind SG ja dat vind ik ook altijd aan de hoge kant bij dit programma. 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

dat hangt af van de mout dat je gebruikt, als je ipv. dienen chateaux whiskey, n'en anderen ingeeft bv n'en ale of n'en pils dan heb je den helft alc. meer.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Klopt, het nummer bij PPG is daar bepalend, wanneer je dat verandert veranderd het eind SG ook.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik weet het, maar hoe komen ze aan dat cijfer, ik heb op een engels forum ergens kunnen uitmaken dat dat berekend wordt maar mijn engels is niet zo goed ik kon er niet goed aan uit wat ze daar probeerden uit te leggen.

.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Geen idee hoe ze er aan komen maar dezelfde mout heeft in andere software weer andere waardes. De Chateau Whisky staat ook met een te hoge EBC waarde. Ik hecht niet heel veel waarde aan die cijfers maar neem ze enkel als indicatie. Je hebt natuurlijk restsuikers/onvergistbare suikers in mouten. De vaardigheden van de brouwer zijn meer bepalend voor het uiteindelijke resultaat denk ik.

Beantwoorden
Pagina 4 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?