Je moet eerst het recept maken op de Grainfather site www.grainfather.com en dan klikken op brewing community.
Als het recept klaar is en gesaved en je opent het in de app dan zie je het aantal liters mash en sparge water (en volgens mij moet je dan ook eerst net doen of je begint met brouwen anders zie je het nog niet)
Ik ben gaan zien op de website,
Ik weet nu wat er verkeerd was zaterdag, ge kunt uw brouwsesies met de controlbox daar ook zien.
Bij fermentabels had ik op de control box app 10 gram ingegeven omdat ik dacht dat dat de gist was, maar daar moet je de moutstort ingeven.
grts.
Morgen weer een brouwdag
He munck,
werk jij met ipad of android.
ik werk met android, vanop mijn tablet kan ik niet aan mijn recepten bij de grainfather cloud, omgekeerd wel, als ik ze op mijn tablet dan opnieuw ingeef (half dan), dan staan ze bij gainfather dubbel.
Bij sommige mouten, is het eind suiker gehalte zo hoog in de berekening dat er bijna geen alcohol gehalte is, de chateaux whiskey van castle maltings is er zo enen.
grts.
Hoi Dumo, ik heb enkel een Mac spul dus ik weet niet hoe het met Android werkt. Bij mij werkt het op tablet en phone en ik maak alles aan op de laptop.
Ik maak altijd eerst een recept met Beersmith en dan zet ik het bij de Grainfather recepten. Ik pas wel altijd alles aan want er zit een behoorlijke afwijking tussen beide programma's. Wat bedoel je precies met eind suiker gehalte?
bij recipes info FG juist boven color.
OG verondestel ik begin SG, FG eind Sg, in alle geval het % alc dat het programma geeft hangt af van die twee cijfers.
Grts.
Het eind SG ja dat vind ik ook altijd aan de hoge kant bij dit programma.
dat hangt af van de mout dat je gebruikt, als je ipv. dienen chateaux whiskey, n'en anderen ingeeft bv n'en ale of n'en pils dan heb je den helft alc. meer.
Klopt, het nummer bij PPG is daar bepalend, wanneer je dat verandert veranderd het eind SG ook.
Ik weet het, maar hoe komen ze aan dat cijfer, ik heb op een engels forum ergens kunnen uitmaken dat dat berekend wordt maar mijn engels is niet zo goed ik kon er niet goed aan uit wat ze daar probeerden uit te leggen.
.
Geen idee hoe ze er aan komen maar dezelfde mout heeft in andere software weer andere waardes. De Chateau Whisky staat ook met een te hoge EBC waarde. Ik hecht niet heel veel waarde aan die cijfers maar neem ze enkel als indicatie. Je hebt natuurlijk restsuikers/onvergistbare suikers in mouten. De vaardigheden van de brouwer zijn meer bepalend voor het uiteindelijke resultaat denk ik.