Zelf heel goed resultaat behaald met het recept van @Alchemist (Boeren of Slavenrum) met pruimen en wilgentak.
@Robbert: Welke bijdrage heeft de wilgentak hierbij?
Hmm, even snel aan het zoeken geweest maar heb waar ik nu zit een heel slechte internetverbinding. Volgens mij staat het ergens in "Het mag geen single malt whisky heten" van Alchemist. Maar ja, dat zijn een pagina of 70 geloof ik😂
RUM
RUM - BOEREN-/SLAVENRUM - zacht (Robbert)
Deze wordt gemaakt op de Quick&Dirty manier
Ingrediënten voor 30 liter stookwijn (voor 50 ltr gistton en ketel):
5 ltr
Rietsuiker Melasse
5 à 10 gr
Calcium Oxide
1 st ong
450 gr
Gehakselde tak van Acacia (mag ook pseudo) - Hibiscus - Wilg met schors
(deze 3 hebben cellulose onder de bast dat is een soort polysaccharide)
LET OP: ECHTE ACACIA, niet de pseudo, deze is nl op bijna alle delen giftig
21 gr
Diammonium Fosfaat (gistvoeding)
18 st
Pruimen (gewassen en ontpit)
140 gr
Natte bakkersgist
Water
WERKWIJZE::
Doe de melasse met 4 liter water en de Calcium Oxide in een grote pan
Breng aan de kook en laat enkele minuten koken
Zeef het door een doek/panty in het gistvat
Haksel de tak van de acacia, hibiscus of de wilg met schors en al klein
Kook dit even in water
Doe het compleet (incl kookwater) in het gistvat
SG meten en aanvullen met water tot gewenst resultaat (+ 1090)
Laat afkoelen tot ongeveer 28 graden
Voeg de pruimen en het diammoniumfosf
aat erbij
Voeg de bakkersgist erbij
Nu ik dit zo lees krijg ik de kriebels:)
Ik krijg nu weer de neiging om een mimosa hostilis drankje te maken.. men neemt de juiste hoeveelheid mimosa poeder en lost deze op in een volledig basis mixje..tot de ph op 0 zit, zo komt de dmt vrij. U gooit daar zuivere alcohol op en dan ontrek je de dmt van de wortel. Vervolgens mix je dat met een mao remmer en maakt de ph weer basis. Dan kan u dat in ieder gewenst drankje stoppen om even een aantal uren met de goden van de natuur te praten😙
Let wel..het is een enorm sterke smaak die gecamoufleerd dient te worden en de werking zeker niet onderschat moet worden. Maar verder een leuk experiment voor degenen die diep in het 🐰 hol willen kijken 🙃
Mvg, Nico