Beste forumleden,
Een vriend van me gaat een 50l RVS installatie voor mij bouwen. Een biervat met een flens voor het beter schoonmaken wordt de ketel. Nu twijfel ik over het wel of niet inbouwen van een reflux koeler. Wat raden jullie aan? wat zijn de voor en nadelen?
Groet,
Woudstoker
Wil je pure alcohol maken, of wil je je mash kunnen proeven?
Ik heb al een keteltje van koper met koperen helm en kleine refluxkolom. Daar kan ik voldoende smaak mee overhalen. We hebben het besluit al genomen, op de nieuwe 50l RVS ketel komt een hogere reflux kolum met geforceerde water koeling. Zo willen we betere zuivere alcohol stoken.
Mooi, dan kan ik met goed fatsoen dit topic kapen!
Een noob-vraag: Een reflux koeling, is dat de koeling die werkt VOORDAT de buis waar de damp doormoet, de bocht omgaat? En begrijp ik goed dat je daarmee hogere % alcohol haalt? (waarschijnlijk omdat de gecondenseerde damp weer terugdruppelt en nog een keer gedestilleerd wordt?)
Ik heb al een keteltje van koper met koperen helm en kleine refluxkolom. Daar kan ik voldoende smaak mee overhalen. We hebben het besluit al genomen, op de nieuwe 50l RVS ketel komt een hogere reflux kolum met geforceerde water koeling. Zo willen we betere zuivere alcohol stoken.
Een alambiek zijn kolom word nooit een reflux kolom genoemd en gezien je spreekt over smaak overhalen zou ik in dat geval zeker geen reflux kolom aanraden
Een noob-vraag: Een reflux koeling, is dat de koeling die werkt VOORDAT de buis waar de damp doormoet, de bocht omgaat? En begrijp ik goed dat je daarmee hogere % alcohol haalt? (waarschijnlijk omdat de gecondenseerde damp weer terugdruppelt en nog een keer gedestilleerd wordt?)
Reflux koeling, is een koeling op een reflux kolom, hier zal de temperatuur van het water hoger moeten liggen anders condenseert de alcohol ook en komt er niets uit je pijpje. Zo een reflux kolom is bv hetgeen wat op een T500 staat, bij deze refluxkolom is er ook een liebigkoeler ingebouwd, deze condenseert je alcohol