Goedemiddag Stokers,
Ik ben, zoals velen van jullie, begonnen met het maken van mijn eigen drankjes.... eerst wat geprobeerd in flessen en nu toch de overstap gemaakt naar het destilleren. ik hou van een whiskey en heb hier de benodigde apparatuur voor aangeschaft. Zo ook het destilleer apparaat. Deze heb ik van een oudere man over kunnen nemen die van zijn vrouw moest stoppen om zijn ziekte dementie.... erg sneu maar hij had het echt goed voor elkaar al moet ik het zeggen. Zijn ketel is professional in elkaar gelast van een RVS melkbus. foto zal ik bijvoegen. Het enige is dat de man hierin altijd wijn of bessen in heeft gedestilleerd. Hier dan ook mij probleem. Ik heb de ketel gereinigd door azijn erin te doen, zowel in de ketel als in kolom. Dit heb ik 2 dagen zo laten staan en vervolgens leeg laten lopen. Hierna nieuwe azijn er in en heb dit zonder koeling laten koken en laten stomen.... ongeveer 1 uur... na gespoeld met water en vervolgens ook met water laten koken in de ketel en kolom dit ongeveer ook een uur....
Maar ondanks dit blijf ik een soort van glühwein achtige geur houden. Heeft iemand een idee hoe ik van die geur af kan komen........
Als azijn (zuur) niet wil helpen gebruik dan soda (alkalisch) in heet water.
Ik ga dit proberen... oplossen en dan in laten staan of ook aan de kook brengen....?
of citroen zuur ik gebruikt dat voor al mijn rvs
Koken mag maar is niet nodig. goed warm is genoeg( plus minus 50°) paar uurtjes laten weken dan spoelen Soda is een heel goede ontvetter.
Citroenzuur is een goede ontkalker maar een povere ontvetter.
Zou de Grainfather High Performance Cleaner geen optie zijn?
Vaatwasmachine reiniger of soda erdoor daarna met ruim water spoelen .