?wat zit er rechts in de pot
ik maak me liquids ook zelf bestel die zooi allemaal in Duitsland lekker goedkoop.
ik verwarmde het wel tot 50 graden en dan de Ultrasoon in, met de grainfather moet het een makkie zijn Au bainmarie 50 Gr en gaan hahaha geen omkijken naar.
hahahahaha zeg ik nie jonguh
...nou 92% 1e keer is toch super ,gefeliciteerd met je resultaat,,!
PROOST.
Ik zou wel uitkijken met de bodem en veel water om een laagje te krijgen ym blijft het makkelijkst en blijft rond 40 daar boven gaan er smaken verloren imb.
Oke jonguh
Hai Gijsbert, ben weer terug van de Sangverein. Het klinkt wel schitterend al die mannen stemmen in 4 toonhoogten. We hebben vanavond 5 liederen intens geoefend. Het is dé manier om in een dorpje in Duitsland geaccepteerd te worden. We hebben toen het was afgelopen er nog even een paar genomen, er waren 2 leden jarig geweest.
Ik hoor nog wel van je wat je van deze gist vindt in vergelijking met andere gisten.
Ikzelf heb altijd deze gist gebruikt en kan dus niet zeggen of deze beter is.
Je kunt in de Grainfather je drank die je wilt verouderen op een metalen onderzettertje zetten, kosten bij de Blokker een paar Euries.
Hoe langer verouderen hoe beter.
Magneetroerders gebruik je voor het vermeerderen van gist bij het bierbrouwen.
Ultrasoon wordt m.i. gebruikt voor het schoonmaken van zilver bestek of je kunstgebit of noem maar op.
Die alcotec wil ik ook nog wel eens proberen , heb nu net tweede ton opgestart met turbo van prestige 8 kg, ik vind er totaal geen gist smaak aan zit aan het eindresultaat.
Moet wel zeggen dat ik een klaarings middel heb gebruikt en bijna geen gist heb mee genomen bij het over hevelen, kwam ook maar op 3 liter alcohol uit van 92 %.
staat nu te luchten morgen potjes afdekken en dan kijken we weer verder.
Uhh Raymond,die scherpe randjes zijn er toch wel af na al dat luchten....
HOE SMAAKT JE STOOKSEL ?? naar wens ??
grt DB
Niet echt DoubleBarrel ik denk dat dat ik hem nog een keer moet stoken om de scherpe randjes er van af te halen, er staat nu een tweede emmer stookwijn te borrelen. die stook ik eerst en kijken hoe die er uit komt .
Ik denk het zelfde , en als dat zo is dan stook ik van de eerste en tweede batch alles bij elkaar en kijken hoe het dan is.
Maar als ik hem zo proef puur op 92% aan me vinger licht zoet en totaal geen gist smaak er aan, De smaak is best wel goed eigen lijk net een klein saus lepeltje limocello in een glas en 4 saus leppeltjes water er bij en drie schepjes suiker staat nu een glas van in de vriezer. ga hem straks proeven staat nu twee dagen te trekken en ruikt al heerlijk.
En met de scherpe randjes bedoel ik de lucht .
Na een aantal dagen begin ik toch wel een gist smaak te proeven , en helemaal als ik hem verdun ook aan de limoncello een gist smaak.
Gisteren de Batch over kool gefilterd na het verdunnen tot 35 % nu is de gist smaak verdwenen.
Heb gisteren ook de Prestige irish whiskey en de Prestige white rum gemaakt , de smaak valt zeker niet tegen en vind het zelfs lekker.ik laat hem nu een aantal weken rusten zal alleen maar beter worden.
de volgende batch staat lekker te bubbelen deze keer zonder kool nog, ga nog even uitvogelen hoe ik dat het beste kan doen de volgende keer , ik vind de stookwijn met vloeibaar kool nog niet zo een goed idee maar moet mijn gedachten nog eens over laten gaan wat het beste is.
Met vloeibare kool moet je ook klaren. Na geklaard te zijn is de stookwijn helemaal helder.