Meldingen
Alles wissen

Stook Avondturen Ray

Pagina 7 / 10

Berichten: 97
(@spacedeee)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

?wat zit er rechts in de pot

Beantwoorden
Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

ik maak me liquids ook zelf bestel die zooi allemaal in Duitsland lekker goedkoop.

ik verwarmde het wel tot 50 graden en dan de Ultrasoon in, met de grainfather moet het een makkie zijn Au bainmarie 50 Gr en gaan hahaha geen omkijken naar.

Beantwoorden
Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

hahahahaha zeg ik nie jonguh

 

Beantwoorden
Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

...nou 92% 1e keer is toch super ,gefeliciteerd met je resultaat,,!

PROOST.

 

Beantwoorden
Berichten: 97
(@spacedeee)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik zou wel uitkijken met de bodem en veel water om een laagje te krijgen ym blijft het makkelijkst en blijft rond 40 daar boven gaan er smaken verloren imb.

Beantwoorden
Berichten: 97
(@spacedeee)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Oke jonguh

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hai Gijsbert, ben weer terug van de Sangverein. Het klinkt wel schitterend al die mannen stemmen in 4 toonhoogten. We hebben vanavond 5 liederen intens geoefend. Het is dé manier om in een dorpje in Duitsland geaccepteerd te worden. We hebben toen het was afgelopen er nog even een paar genomen, er waren 2 leden jarig geweest.

Ik hoor nog wel van je wat je van deze gist vindt in vergelijking met andere gisten.

Ikzelf heb altijd deze gist gebruikt en kan dus niet zeggen of deze beter is.

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Je kunt in de Grainfather je drank die je wilt verouderen op een metalen onderzettertje zetten, kosten bij de Blokker een paar Euries.

Hoe langer verouderen hoe beter.

Magneetroerders gebruik je voor het vermeerderen van gist bij het bierbrouwen.

Ultrasoon wordt m.i. gebruikt voor het schoonmaken van zilver bestek of je kunstgebit of noem maar op.

Beantwoorden
Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Die alcotec wil ik ook nog wel eens proberen , heb nu net tweede ton opgestart met turbo van prestige 8 kg, ik vind er totaal geen gist smaak aan zit aan het eindresultaat.

Moet wel zeggen dat ik een klaarings middel heb gebruikt en bijna geen gist heb mee genomen bij het over hevelen, kwam ook maar op 3 liter alcohol uit van 92 %.

staat nu te luchten morgen potjes afdekken en  dan kijken we weer verder.

Beantwoorden
Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Uhh Raymond,die scherpe randjes zijn er toch wel af na al dat luchten....

HOE SMAAKT JE STOOKSEL ?? naar wens ??

grt DB

 

Beantwoorden
Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Niet echt DoubleBarrel ik denk dat dat ik hem nog een keer moet stoken om de scherpe randjes er van af te halen, er staat nu een tweede emmer stookwijn te borrelen. die stook ik eerst en kijken hoe die er uit komt .

Ik denk het zelfde , en als dat zo is dan stook ik van de eerste en tweede batch alles bij elkaar en kijken hoe het dan is.

Beantwoorden
Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Maar als ik hem zo proef puur op 92% aan me vinger licht zoet en totaal geen gist smaak er aan, De smaak is best wel goed eigen lijk net een klein saus lepeltje limocello in een glas en 4 saus leppeltjes water  er bij en drie schepjes suiker staat nu een glas van in de vriezer. ga hem straks proeven staat nu twee dagen te trekken en ruikt al heerlijk.

 

Beantwoorden
Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

En met de scherpe randjes bedoel ik de lucht .

 

Beantwoorden
Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Na een aantal dagen begin ik toch wel een gist smaak te proeven , en helemaal als ik hem verdun ook aan de limoncello een gist smaak.

Gisteren de Batch over kool gefilterd na het verdunnen tot 35 % nu is de gist smaak verdwenen.

Heb gisteren ook de  Prestige irish whiskey en de Prestige white rum gemaakt , de smaak valt zeker niet tegen en vind het zelfs lekker.ik laat hem nu een aantal weken rusten zal alleen maar beter worden.

de volgende batch staat lekker te bubbelen deze keer zonder kool nog, ga nog even uitvogelen hoe ik dat het beste kan doen de volgende keer , ik vind de stookwijn met vloeibaar kool nog niet zo een goed idee maar moet mijn gedachten nog eens over laten gaan wat het beste is.

 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Met vloeibare kool moet je ook klaren. Na geklaard te zijn is de stookwijn helemaal helder.

Beantwoorden
Pagina 7 / 10
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?