Idd kool gebruik je na de vergisting om nare of bijsmaken weg te halen.
Ik vond de prestige irish whisky ook goed zo ook de vodka, scotch wiskey en calvados.
De sambuca en cherry zijn echt heerlijk en raad ik iedereen aan, beetje cola met de cherry heerlijk en de sambuca vind ik lekkerder dan het bekende merk.
De still spirits dark rum is ook goed te doen als mix, om puur te drinken mist hij kracht.
Heb vandaag maar wat vloeibare kool besteld bij Jan,lijk me toch het beste en makkelijkste om het zo op deze manier te doen steeds er na filteren is ook veel werk.
Er staat nu nog een emmer van 25 liter te vergisten zonder kool, deze haal ik zondag in een strip run door de T500 heen, en daarna wil ik deze verdunnen met water en de restjes van mijn eerste stook terug de emmer in en dan met vloeibaar kool voor een aantal dagen?
En dan opnieuw door de T500 in een spirit run,hoeveel dagen zou ik deze emmer laten staan voor dat alle smaakjes zijn verdwenen? en daarna te klaren met Klaringsmiddel.
Ik snap even niet welke volgorde je aan wil houden. Stookwijn kun je wel een langere tijd laten staan wanneer je het deksel erop laat zitten en er een CO2-deken over ligt.
Vloeibare kool doe je meteen met de gist in je emmer, niet erna.
Ja begrijp ik Munckerik maar omdat ik het ben vergeten , en toch van de nare gistsmaak af wil komen.
Je wilt de vloeibare kool alsnog in je stookwijn doen? Of wil je het aan je distillaat toevoegen?
Ik denk er na als ik hem al een keer heb gestookt, daarna wil ik hem verdunnen tot onder de 40 % met de restjes van de stookwijn die ik nu nog heb staan.een aantal dagen laten staan en dan opnieuw te stoken als alle smaakjes weg zijn.
mijn vraag is dus hoe hoeveel dagen moet ik het laten staan.
Als vloeibare kool aan je distillaat wil toevoegen, hoe krijg je dat er dan weer uit?
Je kunt beter wanneer je alles gesticht hebt e.e.a verdunnen en dan opnieuw stoken en wellicht een derde keer. Dus zogenaamd je alcohol wassen.
na het verdunnen met water dan kool er bij en paar dagen later klaren met Kieselsol/Chitosan Turbo Klaringsmiddel of werkt dit niet.
Ik zou dat niet meer doen. Wassen, dus verdunnen stoken, verdunnen stoken....
En daarna over actieve kool filteren of..... hoe jammer ook, als verloren beschouwen.
Duidelijk Munck ga hem wel een paar keer stoken en filteren over kool.
en kijk daarna wel, al met al een goeie les bedankt.
Mijn eerste batch was ook een drama en na veel wassen heb ik maar een beetje overgehouden.
Ik heb gisteren een nieuwe stookwijn opgestart alcotec 48 en 7 kilo suiker.
alles gedaan zoals op het pakje stond na, een langzame start was hij gisteren avond toch goed los gekomen.
vanmorgen was het helemaal een gekke huis, en nu nog steeds, deze batch zit de Tilt in de emmer.
wat een gemak en genot is dit, ik ben niet de hele dag thuis maar als ik thuis ben staat mijn gsm gekoppeld.
Alleen de temperatuur aan de hoge kant maar voor de rest gaat hij als een gek.
Is het normaal dat de lucht uit het water slot wat zurig ruikt ?
Raymond, staat je gistemmer in een klimaatkast?
Zeker met dit weer erg handig.
Die Tilt is helemaal het einde
Nee heb ik nog niet Rob. op de verpakking stond 7 kilo suiker dat ik dan tot 30 Gr kon.
Dacht niet dat hij zo ver zou oplopen lol het is hier 24 Gr binnen.