De temperatuur bij jou valt dan nog mee, maar soms is het echt te koud of te warm en dan biedt een klimaatkast uitkomst.
Maar leuk dat je suikerwash zo ver oploopt.
ik ga zeker nog een klimaat kast bouwen Rob de STC-1000 heb ik wel al liggen.
zal van de zomer wel gebeuren nu nog een beetje druk op me werk.
Kan jij die iets zure lucht verklaren die uit het water slot komt of is dit normaal.
Mocht je zover zijn met een klimaatkast, dan heb ik nog wel wat tips voor je voor zover dat nodig is.
Stookwijn heeft altijd een wat zure geur die zeker met dit weer blijft hangen.
Je kunt bij het stoken je alcohol direct in de aktieve kool laten lopen
Ik heb deze keer met Vloeibare kool gedaan kijken of dit was is.
mijn eerste twee suikerwash zonder gedaan en naderhand door kool.
wil nu even kijken of dit wat is, en van hieruit ga ik verder.
mijn eerste alcohol waar naderhand toch wel een gistsmaakje aan zat.
heb ik er uit gekregen door de alcohol te verdunnen tot 40 % en een week laten draaien in mijn gistemmer met een aquarium pompje er in.
naderhand alles geklaard met Turbo clear en ook alweer gestookt.
de gist smaak was weg een mooie zachte alcohol smaak.
deze heb ik verwerkt met wat essences van Jan.
ik moet eerlijk zeggen de smaak valt me niet tegen en zelfs lekker.
Vloeibare kool heb ik nog nooit gebruikt en dus ook geen ervaring mee.
Van welke smaken essences heb je likeuren gemaakt?
Die 2 gele zullen wel limoncello zijn.
Limoncello klopt Rob
Prestige Irish Coffee likeur essence × 1 | €2,25 |
Prestige Kersen Brandy essence × 1 | €2,25 |
Glycerine, 50 ML voor Likeur bereiding × 1 | €1,95 |
Prestige Sambuca Essence × 1 | €2,25 |
Prestige XO Brandy × 1 | €2,89 |
Prestige Ouzo Essence × 1 | €2,25 |
Prestige Bosbessen Wodka essence × 1 | €2,25 |
En heb een cocconut rum gekregen van Jan
Voordat het forum van Jan Wammes bestond kocht ik bij Vinimare een hele ranch essences. Was wel van een ander merk, maar bij mij vielen ze tegen,
Ouzo hoort 50% alcohol te bevatten. Door toevoeging van water wordt ze dan wit en is het alcoholpercentage meteen de helft.
Van mijn koffielikeur maak ik ook Irisch Coffee. Ik doe in een Irisch Coffeeglas de helft koffielikeur en doe er dan kokend water bij en bovenop flink slagroom.
vandaag de eerste alcotec 48 gestookt opbrengst 3 liter van 92 %.
gelijk een nieuwe gistemmer opgestart van alcotec 48 ben er tot nu toe zeer tevreden over.
snelle vergisting en smaak is oke , ik ga nog wel andere gisten proberen misschien dat de smaak nog beter wordt.
na deze emmer ga ik proberen mijn eerste whiskey te maken, de rede is omdat ik het in de vingers wil krijgen van voorloop hoofdgisting en naloop voor dat ik aan de rum begin met mijn melasse.
ben zeer tevreden met mij T500 en kan niet wachten tot dat ik met coperdome aan de gang kan gaan.
Vandaag maar weer eens een emmer verstookt mooie opbrengst van 4 liter A 92 % ABV. Morgen de tweede emmer er door heen jagen, Alles bij elkaar zondag een spirit run.
Dan kunnen we er weer tegen aan de komende tijd.
Raymond, lekker bezig man. Gebruik voor rum melasse wel een aparte gisting emmer want je krijgt de penetrante lucht er nooit meer uit. Cheers alvast 😉
En weer 4 liter klaar staat nu 3 uur te rijpen op 50 gr .
Dat verouderen ga ik straks ook doen met alcohol uit graan. Gewoon 3 uur in water van 50 graden was het toch? Ik vind alcotec48 scherper dan het blauwe zakje uit stookwinkel maar ik ben sowieso klaar met suiker en turbo nu ik graanalcohol heb. Trouwens 4 liter is wel weinig, ik haalde met alcotec48 5 liter op 8 kilo suiker.
Ik ben ook klaar met de turbo's morgen ga ik twee emmers opstarten birdwatcher Recept.
met 6 kilo dextrose per emmer kijken wat dit word.
Ja 3 uur op 50 Graden
piet even een vraagje ik heb een suikerwach gemaakt in een 60l vat en ben nu een suikerwash aan het maken in een 30l vat en de vergisting is wel anders en beide van 25l
Hoi Evds3, Piet is helaas geen lid meer. Wellicht kun je je vraag in een nieuw topic stellen. Groetjes, Jan