Meldingen
Alles wissen

Voor en nadelen aan au bain marie stoken

Pagina 1 / 2

Berichten: 188
Topic starter
(@johnny)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beste stekers.
Ik zit al weer een heel tijdje te denken aan een stook installatie te bouwen. Ik heb een kereltje uit een boiler en een mooi koperen koelspiraal.
Nu vroeg ik me af wat de voor en nadelen zijn aan au bain marie stoken. Ik zat dan te denken mijn keteltje in een weckpan te hangen. Daar zit een 2000w element in en een regelbare thermostaat.

Ook zag ik een installatie op de film van popcorn Sutton dat hij een extra "vat" tussen zijn ketel en zijn koelvak had staan. Is dit om de volgende lading stook wijn alvast te verwarmen? Ik stuur hierbij een foto die ik gevonden heb op internet waar net zoiets gebeurt volgens mij.
Alvast bedankt.
Johnny

Beantwoorden
21 reacties
Berichten: 188
Topic starter
(@johnny)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Sorry de foto doorsturen lukt me niet. Maar als je de film wilt zien, staat op YouTube. "This is the last dam run of likker"

Beantwoorden
Berichten: 570
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Tegen het aanbranden van je stookwijn word vaak : au bain Marie gebruikt !
Dit omdat fruitpulp en dergelijken aanbranden aan de onderkant van de ketel als deze te warm word, hierdoor krijg je een gebrande smaak aan je alchohol die je er niet meer uit krijgt !

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Johnny het heeft geen zin om stookwijn in een ketel kokend water te hangen. Het water wordt niet heet genoeg dus moet je met druk/stoom werken. Ik heb zo'n ketel en ben er heel blij mee al denk ik dat ik hem ga verkopen want doe niks met fruit en wil bier gaan brouwen. 

Beantwoorden
Berichten: 570
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat vat tussen je koelvat en je ketel is een Thumper

Beantwoorden
Berichten: 570
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Net een au bain marie ketel gekocht .. wat voor heb je ?
Heb er nog wat vragen over

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 188
Topic starter
(@johnny)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 188
Topic starter
(@johnny)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Juist deze foto bedoelde ik?

Beantwoorden
Berichten: 188
Topic starter
(@johnny)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Om whisky of alcohol te stoken hoeft het tog maar 80 graden te worden?
En met een scheut antivries erbij kan je het water wel tot 125 graden ofzo stoken is mij wellis verteld

Beantwoorden
Berichten: 188
Topic starter
(@johnny)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Deze foto is volgens mij zoals Popcorn Sutton zijn installatie had.
Maar waar dient die thump keg voor?

Beantwoorden
Berichten: 196
 Arak
(@arak)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Een thumper wordt ook wel eens een doubler genoemd. Je kan hier door een hoger percentage halen in een keer. Ook kun je het gebruiken om smaken toe te voegen.

Beantwoorden
Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Het is creëert inderdaad een soort van herdistillatie ...

 

Beantwoorden
Berichten: 188
Topic starter
(@johnny)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Okee maar hoe werkt hij persies. Wat doe je erin? Hij word niet gestookt toch?

Beantwoorden
Berichten: 570
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lummel is deze au bain Marie ??

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?