Meldingen
Alles wissen

Voor en nadelen aan au bain marie stoken

Pagina 2 / 2

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

De oplossing voor het aanbranden is stro op de bodem of alles in een katoene sloop of jute zak te doen.je kunt ook hooi op de bodem gooien maar dan krijg je van die dure poolse vodca met dat grassprietje er in,ik moet zeggen velen vinden hem lekker.gr.?Chris.V.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Lummel is deze au bain Marie ??

Ja onder de temperatuurmeter zie je de vulopening van de tuinslang die ik vul met heet water tot het glazen buisje en dan verwarm ik dat tot maximaal 110 graden want als het hoger wordt knalt het balletje dat als ventiel dient eraf. 

Beantwoorden
Berichten: 188
Topic starter
(@johnny)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Maar met z'n ketel kun je tog prima alles stoken? Of heb je voor sommige dranken een hogere temperatuur hebben?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Klopt je kan er ook 96% alcohol mee halen want je brengt de alcohol van stookwijn tot ongeveer 80% en die mik je zo weer terug om nog een keer over te halen (het is toch veilig) en dan ben je er. Er is maar 1 nadeel je moet daarvoor een pomp kopen die het liefst tot 100 graden kan verpompen om het hete oude residu eruit te pompen anders koelt het water teveel af en moet je weer gaan terug verwarmen.

 

Beantwoorden
Berichten: 570
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Gaat ik ook n keer maken ??
eerst n lading fruit doen.
Verse bakkersgist halen.

3e keteltje komt later !

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

dit werkt bijna het zelfde.

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?