Meldingen
Alles wissen

Xandors keteltje

Pagina 2 / 3

Berichten: 42
Topic starter
(@xandor)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

ja heb z'n strainer maar ook een echte ginbucket maar die zijn er nog niet...

Beantwoorden
Berichten: 42
Topic starter
(@xandor)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

 

zou dit iets zijn als etiket?? ik moet iets...

Beantwoorden
Berichten: 107
(@ppeterke)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mss een nieuwe topic starten over etiketten ??

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Er zijn een aantal hobbyisten hier die leuke etiketten maken, zoek maar eens bovenin.

Beantwoorden
Berichten: 42
Topic starter
(@xandor)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Help een vraag... 

Ik wil toch in de toekomst een whisky maken of iet wat daar op lijkt heeft het dan zin om deze dome te kopen voor mij keteltje? het is maar een klein domepje maar mijn ketel is maar 16 ltr...

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9970
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als je in toekomst whiskey wil maken kun je ook zien voor een whisky ketel of een soortgelijke .

Beantwoorden
Berichten: 42
Topic starter
(@xandor)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

scheelt dat dan echt zo veel?

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Waar heb je dit gevonden?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9970
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@Xandor voor diversiteit in maken van dranken heb je inderdaad ook meerdere type ketel nodig . Dat maakt zeker verschil als je een volle whiskey smaak wil om daar een Whiskey ketel of in ieder geval iets soortgelijks te hebben
De vorm van ketel zorgt voor een flow snelheid en turbulentie wat verzadiging van smaak kan beïnvloeden .
De manier dat een kolom werkt is als het ware een schrapen van deeltjes uit alcohol door condensvorming op verschillende temperatuur lagen .
Scheiding door diverse kookpunten van de diverse stoffen .
Fragmentatie van stoffen.

Voor whiskey (en diverse soortgelijke sterke dranken ) wil je zoveel mogelijk smaakstoffen te samen met alcohol uit het daarvoor gemaakte brouwsel halen .

Beantwoorden
Berichten: 42
Topic starter
(@xandor)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Dat is vrij duidelijk Robbert..

Beantwoorden
Berichten: 42
Topic starter
(@xandor)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 42
Topic starter
(@xandor)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Vol!.. lol met 65% neutrale spirit.

 

 

Beantwoorden
Berichten: 42
Topic starter
(@xandor)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

GVD... Nu is die kopere dome ook al weer onderweg... Ja Robbert ik heb ook al naar een alambiek zitten kijken.... 

Het valt me op dat het op dit moment in de hobby meer geven als nemen is net zoiets als da devils cut?!! ook zo'n vraagteken waar ik waarschijnlijk snel achter zal komen...

Beantwoorden
Berichten: 42
Topic starter
(@xandor)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

 

Dus zoiets moet ik kopen?..(heb ik eigenlijk al gedaan)

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9970
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Angels share is deel dat verdampt tijdens rijping via poreuze delen en naden . Vervliegt dus .
the devils cut is het deel van de alcohol wat wordt opgenomen in het hout waarop je rijpt .
Trekt in het hout .

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?