ja heb z'n strainer maar ook een echte ginbucket maar die zijn er nog niet...
zou dit iets zijn als etiket?? ik moet iets...
Mss een nieuwe topic starten over etiketten ??
Er zijn een aantal hobbyisten hier die leuke etiketten maken, zoek maar eens bovenin.
Help een vraag...
Ik wil toch in de toekomst een whisky maken of iet wat daar op lijkt heeft het dan zin om deze dome te kopen voor mij keteltje? het is maar een klein domepje maar mijn ketel is maar 16 ltr...
Als je in toekomst whiskey wil maken kun je ook zien voor een whisky ketel of een soortgelijke .
scheelt dat dan echt zo veel?
Waar heb je dit gevonden?
@Xandor voor diversiteit in maken van dranken heb je inderdaad ook meerdere type ketel nodig . Dat maakt zeker verschil als je een volle whiskey smaak wil om daar een Whiskey ketel of in ieder geval iets soortgelijks te hebben
De vorm van ketel zorgt voor een flow snelheid en turbulentie wat verzadiging van smaak kan beïnvloeden .
De manier dat een kolom werkt is als het ware een schrapen van deeltjes uit alcohol door condensvorming op verschillende temperatuur lagen .
Scheiding door diverse kookpunten van de diverse stoffen .
Fragmentatie van stoffen.
Voor whiskey (en diverse soortgelijke sterke dranken ) wil je zoveel mogelijk smaakstoffen te samen met alcohol uit het daarvoor gemaakte brouwsel halen .
Dat is vrij duidelijk Robbert..
Vol!.. lol met 65% neutrale spirit.
GVD... Nu is die kopere dome ook al weer onderweg... Ja Robbert ik heb ook al naar een alambiek zitten kijken....
Het valt me op dat het op dit moment in de hobby meer geven als nemen is net zoiets als da devils cut?!! ook zo'n vraagteken waar ik waarschijnlijk snel achter zal komen...
Dus zoiets moet ik kopen?..(heb ik eigenlijk al gedaan)
Angels share is deel dat verdampt tijdens rijping via poreuze delen en naden . Vervliegt dus .
the devils cut is het deel van de alcohol wat wordt opgenomen in het hout waarop je rijpt .
Trekt in het hout .