Meldingen
Alles wissen

Antwerps stoofvlees? Hulp van Belgische leden πŸ™‚

Pagina 3 / 5

Berichten: 41
 Jan2
(@jan2)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dank je wel firewalker, maar ik ben wat kort door de bocht gegaan, .... Het type aardappel is een bloemige dus geen vastkokende, bvb bintjes (maar ik vond annabel ook super lekker hoewel in theorie volledig fout).

aardappels snijden en goed wassen in koud water, en drogen bvb op keukenpapier of handdoek

De truc is 2 friteuses/frietketels te gebruiken : 1 voor de eerste bak 8 minuten op 130gr gevuld met ossewit, dan goed laten afkoelen na bakken, en 1 met frituurolie of kokosolie op 170-180gr voor tweede bak, enkele minuten, tot goudbruin.

de eerste bak geeft smaak, en de tweede geeft krokant.

als zout : fleur de sel voor de puristen, maar is wel lekker. Of van dat roos himalayazout, ik gebruik dat altijd

Voor de Nederlanders : er is bij mijn weten quasi geen enkele Vlaamse (groot)moeder die het zo doet, met 2 friteuses/vetten, but it makes sense

groet jan

Β 

Beantwoorden
Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ff zomaar een gedachte....

tis hier leuker dan op smoelenboek...

Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Met dit kloteweer toch weer eens zin in een lekkere stoofpot. Dus deze stoofpot weer eens opgezocht ?

Daarbij komt ineens het idee om morgen eens een dagje Antwerpen te doen en daar iets culinairs op te zoeken ?

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Het beste vlees voor stoverij is rundswang. Goed van smaak en helemaal niet droog.Maar het moet wel een uur of drie opstaan.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hahaha ja dan ben je in Antwerpen aan het goede adres. Als je gaat, veel plezier.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dit restaurant zie ik wel zitten. Het zit op de rooftop van De Koninck. Echt een restaurant voor mij!Β 

https://blacksmoke.be/ Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lekker, krijg helaas deze week niks te vreten omdat ik moet cursussen. Ja moet anders geen vergunning lijkt gvd wel of ik een kind ben. Donderdag examen als ik het haal ga ik Antwerps stoofvlees maken. Voor vandaag zal het niet verder komen dan gebakken aardappels, potje hak en een schnitzel. En een flinke borrel, een hele flinke.Β 

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jan, wanneer ben je in Antwerpen? Ik waarschijnlijk woensdag. Bij blacksmoke ben ik al geweest. Best lekker, wel veel vlees. Het restaurant is woensdag pas open.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dag Dirk, ik denk morgen. Jammer dat het restaurant woensdag pas open is, ik houd van veel vlees ?

Ik wilde het meteen combineren met een bezoekje aan De Koninck Brouwerij. Maar ik zie dat er nog genoeg te doen is in Antwerpen. Genieten van wat lekkere biertjes en de Vlaamse keuken. Even een dagje vrij ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Moet er geen peperkoek bij?ik gebruik dat in plaats van boterham met mosterd.

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Over de brouwerij is een cafΓ© waar je proefbrouwsels kan proeven. Altijd een belevenis.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dan ga ik daar eens rondkijken ? ik heb er zin in!

Beantwoorden
Berichten: 76
(@vodkaman)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik kom uit Limburg en wij hebben ons frietje toch liever met zuurvlees in plaats van Stoofvlees.1 of 2 kg sucade vlees klein gesneden of runder poulet. Dit kruiden met zout en peper en dit vervolgens goed aanbakken in een braadketel zodat het vlees aan alle kanten rondom bruin is. 4 to 6 kruidnagels erbij 2 a 3 laurierblaadjes en een paar dikke uien fijn gesneden mee bakken en een kopje water erbij en een kopje azijn.Laat het vlees op deze manier sudderen totdat het uit elkaar gaat vallen en helemaal door en door gaar is. Als het azijn water mengsel verdampt er weer een mengsel van 50% azijn en 50% water erbij voegen zodat er altijd een centimeter of 2 - 3 vocht in de ketel staat. Als het vlees gaar is mag er een halve pot appelstroop erbij en de dan ontstane zoet zure saus gaan binden met peperkoek. Deze verkruimelen in het vlees roeren zodat er binding ontstaat de peperkoek oplost en er een stevig saus vlees mengsel ontstaat.

Heerlijk voor op de frieten met een beetje mayonaise

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

jan in antwerpen is ook een stadsbrouwerij het pakhuis en dit is op de vlaamsekaai 76 en open vanaf 12h00 en daar kan je ook goed eten

gr erik en veel plezier in antwerpen

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben er heen gewandeld en heb net konijn besteld ? bedankt voor de tip!

Beantwoorden
Pagina 3 / 5
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?