Ik wil mijn nieuwe Creuset braadpan gaan inwijden met Stroganoff. Wie heeft het beste recept en belangrijker, hoeveel alcohol gooien we erin? Mijn vrouw heeft zin in varkensvlees, mij maakt het niks uit.
Je bedoelt waarschijnlijk stroganoffsaus, alleen Stroganoff bestaat niet.
Je kunt het met alle soorten vlees bereiden., zoals biefstuk etc..
Hoi allemaal. Mijn advies: Een runder-haas biefstuk. Wel duur maar met moonshine bereid is dat het meer dan waard. Eet smakelijk alvast 😉
Je bedoelt waarschijnlijk stroganoffsaus, alleen Stroganoff bestaat niet.
Je kunt het met alle soorten vlees bereiden., zoals biefstuk etc..
Klopt, weet nog niet welk vlees maar mijn vrouw zal zich vast wel weer laten adviseren door de slager. Die begint al te lachen al ze binnen komt. Nu maar hopen dat hij geen runder-haas adviseert zoals Nimrax oppert. We gaan het zien waar ze mee terug komt.
Wat denk je van een hertenbiefstuk?
Ligt hier zo nu en dan in de supermarkt, ik heb het pas gegeten in een restaurant (met andere saus) en smaakte voortreffelijk.
Het is varkensvlees geworden, onder het mom pics of iT didn't happen, bij deze want het gaat wel gebeuren. Het water loopt me al uit de mond.
Wow, blijf er maar moonshine bijgooien, inmiddels het derde glaasje maar denk dat ik maar door blijf gieten. Wat een smaak, nu al. Hahaha, het leven is wel wat leuker met een t500 moet ik zeggen.
Kleine blokjes augurk door de saus geeft een heerlijk frisse smaak. Geniet er van! vooral veel verse paprika. Paprikapoeder is een prima toevoeging maar bij grote hoeveelheden vind ik de smaak te zwaar. Heb je ook verse knoflook in huis?
Ja zit er al door. Slimme zet van je deze kookrubriek want je hebt hier een partij drank nodig nodig, de 7e borrel ( zie foto) zit er al in. Van 93 procent Of je moet bij stookwinkel een ketel kopen of je moet een graaf zijn anders zul je deze goddelijke smaken nooit proeven.
Let niet op de zooi, die ruimt mijn vrouw wel op. Hahaha
En daar ging de 8 ste borrel de pan in. Glas is 60 ml. Dus bijna een halve liter 93 procent . Wie kan dat betalen hahahah. Man man man wat een smaak. Daarom zitten er accijnzen op alcohol het plebs mag niet zo vreten zoals een graaf of een Lummel. Die moeten het doen met een borrelglaasje van 35 ml die je nooit en te nimmer meer teug kunt proeven. Verschil moet er zijn toch?
Nou Jan, voor een amateur.
Ziet er goed uit. Met paprikapoeder krijg je een vollere rode kleur maar dit is lekkerder.
Bij ons in het restaurant moest de bediening de saus aan tafel koken. Ze kregen een sauciere met basis paprikasaus mee en alle ingredienten werden aan tafel geroerbakt en dan ging de saus erbij.
De sloten drank die jij erdoorheen doet zijn mij onbekend hahah maar vast heel lekker! Ik vind ook dat je je niet aan een recept hoeft te houden. Het moet vooral lekker worden!
Eet smakelijk!
Ik twijfel of alle drank eruit is want ik blijf maar proeven en heb het idee dat ik langzamerhand wel dronken wordt. Maar heb ook aan de wietolie en Heineken gezeten dus het zal altijd een raadsel blijven of alle alcohol er daadwerkelijk uit is. Maar smaken doet het!
Je hebt niet gefambeerd denk ik he? Je doet de drank erbij en je laat het pruttelen.
Dan heb je altijd rest alcohol. Den aan een klassieke ketel, Als er op het laatst nog druppels uitkomen bevatten ze maar 20% terwijl de ketel misschien wel 2 uur heeft staan dampen. Dan zet je hem uit en zit er nog steeds rest alcohol in.
Al die glaasjes van 93% hebben ongetwijfeld wat rest alcohol in de pan achter gelaten.
Normaal gesproken fruit je de uitjes, paprika, champignons en de tomatenpuree, glas alcohol erbij (wodka of je eigen stooksel) pan even scheef houden en de vlam er in. Dan kun je vrij zeker zijn dat de meeste alcohol vervliegt.
Bij flamberen altijd even de afzuiger uit zetten. De afzuiger is vaak vet van binnen en dus erg brandbaar.