Meldingen
Alles wissen

Tequilla Sunrise Chicken


Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dit recept heb ik leren kennen van 24kitchen en ik heb het al verschillende malen gemaakt. Als je een accountje aanmaakt bij 24kitchen kun je zien hoe Rudolph van Veen het klaarmaakt.

Het is heerlijk fris en zomers en doet je echt denken aan het drinken van een frisse Tequilla Sunrise cocktail! 

Maak het en je bent verkocht!

Het recept hieronder is 1 op 1 gecopieerd van 24 kitchen, echt een keer maken zo lekker!!!

Ingrediënten Tequila sunrise chicken

  • 800 g kippendijtjes (zonder bot) (of kipfilet)
  • zout
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 1  ui
  • 1 teentje knoflook (Meer mag altijd!!)
  • 1  rode paprika
  • 1  groene paprika
  • 1  rode peper
  • 4  tomaten
  • 1 borreltje tequila (of 2 😉 )
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 borrelglaasje grenadinesiroop
  • 1 scheutje kookroom
  • evt aardappelzetmeel
  • verse koriander of peterselie

 

Snijd de kippendijtjes een keer door en bestrooi ze met zout. Verwarm de pan en braad de kip in de olie. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Voeg de ui en knoflook toe aan de kip en bak deze mee. Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadkern en snijd ze in stukken. Snijd de peper in ringetjes en de tomaten in stukken. Voeg de paprika, peper en tomaat toe aan de kip en bak kort mee. Blus het geheel af met de tequila en flambeer het (eerst afzuigkap uitzetten en pas op voor de vlam). Voeg sinaasappelsap, grenadine en room toe en laat het ongeveer dertig minuten sudderen. U kunt de saus eventueel iets afbinden met aardappelzetmeel aangemaakt met een beetje water. Snijd de koriander en strooi deze erover.

Voor wat extra pit kun je nog wat extra Tequila over het gerecht sprenkelen zonder te flamberen.

Serveer er een handvol Nacho chips bij!

Lekker om puur te eten, met rijst of zelfs met aardappels! 

Dit recept komt uit de aflevering over Mexico van het programma The Taste of Life Travel 24 Kitchen.

  Vegetarisch nee

Beantwoorden
1 reactie
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Krijg al honger van het lezen,wil het wel eens maken lijkt mij lekker.gr.??Chris.V

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?