Nodig:
100 gr pure chocolade in stukjes
100 gr roomboter in blokjes
75 ml sterke espressokoffie
2 grote eieren
150 gr donkere basterdsuiker
225 gr zelfrijzend bakmeel
1 el cacao
400 gr frambozen
Wit chocoladeschaafsel
50-75 ml Ierse whiskey
Verwarm de oven voor op 200°c. Verwarm in een klein pan met dikke bodem de chocolade en boter op zacht vuur. Laat al roerend smelten tot een gladde saus. Neem de pan van het vuur en roer de koffie erdoor. Laat het mengsel iets afkoelen. Niet te lang laten afkoelen, anders gaat de chocola weer een beetje klonteren. Klop de eieren, suiker en een snufje zout met een handmixer tot een romige, luchtige crème. Voeg al kloppend het chocolademengsel toe en voeg op dezelfde manier zelfrijzend bakmeel en cacao toe.
Giet het beslag in de taartvorm (24-26 cm) en verdeel 250 g van de frambozen erover. Druk ze een beetje in het beslag. Dit maakt de taart fris. Bak de taart 25-30 minuten onder het midden van de oven. De taart mag in het midden nog licht en smeuïg zijn.
Neem de taart uit de oven, prik met een cocktailprikker gaatjes erin en sprenkel de whiskey erover. Laat de taart in de vorm afkoelen. Garneer de taart met de overige frambozen, het wit chocoladeschaafsel. Het chocoladeschaafsel heb ik gemaakt met de kaassschaaf. De taart was heel erg lekker!