Deense biersoep Voorgerecht 4 personen 25 min Ingrediënten
- - dunne prei (1 )
- - klein gekookt rood bietje (0.5 )
- - zure room (4 eetlepels)
- - sap en rasp van halve citroen
- - vleesbouillon (300 ml)
- - donker bier á 330 ml (1 flesje)
- - donker roggebrood (3 sneetjes)
Toevoegen aan mijn lijstje Bereidingswijze
- 1 Snijd het roggebrood in stukjes.
- 2 Breng in een pan (geen aluminium) de stukjes roggebrood met het bier en de bouillon al roerend aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes koken tot het een gebonden soep wordt.
- 3 Rasp en pers de citroen.
- 4 Pureer de soep eventueel met een staafmixer en roer de citroenrasp erdoor.
- 5 Breng de soep op smaak met zout, versgemalen peper en enkele druppels citroensap. Snijd de biet in piepkleine blokjes en de prei in flinterdunne ringen.
- 6 Schep de warme soep in diepe borden.
- 7 Schep in het midden een lepel zure room en garneer met bietblokjes en preiringen.