1 liter water
1 liter tomatensap
2 kipfilets (in kleine stukjes snijden)
2 kippenbouillonblokjes
1 ui (snijden)
2 tenen knoflook
blikje tomatenpuree
6 el suiker
4 el ketjap (manis)
2 el azijn
1 borrellepeltje sambal
1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder)
1 borrellepeltje sereh (citroengras)
2 el maïzena
Glasnoodelen of mihoen
- bakje Cherry tomaten
- potje appelmoes
Roerbak de ui totdat deze glazig is. Voeg het vlees toe en bak dit even aan.
Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe.
Blus af met een liter water. Voeg de bouillonblokjes toe. Laat een uurtje zachtjes pruttelen.
Haal het vlees uit de bouillon
Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook
Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje
Maak in een ander schaaltje een prutje van: suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh
Roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe gooi nu ook het potje appelmoes erdoorheen voor de structuur
Roer de maïzena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe (binden)
Voeg de mihoen toe
Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken
Vlees toevoegen
vervolgens het bakje met cherry tomaatje toevoegen aan de soep. (als ze naar boven komen drijven zijn ze klaar)
eet smakelijk
Klinkt goed! Gaan we zeker een keer maken!
smaakt net zoals de chinees nom nom nom
Helaas is nu de winkel dicht! Anders had ik even wat ingrediënten gehaald Haha