Meldingen
Alles wissen

Het grote BBQ Topic!

Pagina 17 / 50

Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik krijg zo'n trek als ik die ribs zie! Ga ik binnenkort ook maar eens proberen! Gaat wel veel tijd in zitten dus moet op een zaterdag ofzo πŸ™‚

Jack, heb je nog goede adviezen voor deze mooie Rib Eye? Deze ga ik morgen bereiden, wellicht heb jij als top bbq chef een ultieme bereidingswijze die ik echt eens gedaan moet hebben.

Ik ben inmiddels in het bezit van een kerntemperatuurmeter dus echt mislukken kan niet meer.Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Aaaaaa... Mooi stukje vlees....
Overtollig vet verwijderen.
BBQ klaar maken voor direct hoog... Ongeveer 240 tot 280 graden.
Vlees op kamertemperatuur laten komen.
Je kan m bereiden met een kruidenboter mengsel.. Of eventueel rode wijnsaus..
Ik prefereer m naturel..
Als steak... 4 minuten om en om... Hierna er weer af... En laten rusten.
Alleen wat zeezout gebruiken...

Als geheel stuk???
Indirect reverse sear tot een kern van 48 tot 50 graden.. Hierna op direct vuur... Tot 53 - 57 graden.. 53 graden is een mooi stuk medium / rosΓ©..

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Reverse sear niet te hoge temperatuur

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Thanks! Ik wil hem idd als geheel stuk, ik heb reverse sear nog nooit eerder gedaan maar na het lezen van wat tips hier en daar had ik al verwacht dat je dit zou adviseren ? dat gaan we dus doen!

En idd, lekker naturel houden, enkel wat zout en peper op tafel.

Β 

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

dit was ook wel in orde , ook zelf gevangen. ???

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Prachtig Troet! Zelf gevangen?

Ik heb het vroeger paling, forel, zalmforel en kleine meerval gerookt. Zo lekker!

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Het is ook superleuk om te doen, en als je dan proeft waar je het allemaal voor gedaan hebt, heerlijk!

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Heel goed voor elkaar zeg! Die gebruik je met grote regelmaat zeker?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

dit was ook wel in orde , ook zelf gevangen. ???

Dat ziet er voortreffelijk uit!

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Mijn eitje staat ook weer aan πŸ™‚

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

He jij hebt ook de iGrill. Super apparaat!

Je eitje begint vanbinnen al mooi te kleuren.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Het is de eerste keer dat ik hem gebruik, er kunnen 4 stukken vlees aan, maar er zitten maar 2 sensoren bij πŸ˜‰

Hij begint idd al mooier te worden he haha. Nu komt net van Cool Blue mijn nieuwe vuurring binnen ter vervanging van de huidige gebarsten vuurring, die is nu nog mooi wit. Die gaan we de volgende keer gebruiken.

Beantwoorden
Pagina 17 / 50
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?