Benodigd:
- 1 kleine ui
- 0,5 rode paprika
- 0,5 groene paprika
- 1 rode Spaanse peper
- 8 takjes peterselie
- 1,5 dl. maisolie (of andere olie)
- 0,5 dl. witte wijnazijn
- 0,5 theelepel oregano
- 0,5 eetlepel bruine suiker
- 2 teentjes knoflook
- vers gemalen peper
- Tabasco
- 4 Entrecotes (of andere lekkere beef varianten)
- 2 eetlepels oli
Ui pellen en heel fijn snipperen. Paprika's wassen en in hele kleine stukjes snijden. Pepertje wassen en heel fijn snijden (ik laat de pitjes er altijd inzitten want ik houd wel van pittig). Peterselie heel fijn snijden.
In een kom de maisolie, azijn, ui, paprika, pepertje, peterselie, oregano en suiker doen. Knoflook pellen en er boven uitknijpen. Goed door elkaar kloppen (laat je niet verleiden door alles met de staafmixer klein te hakken en te mengen want dan lijkt het nergens meer op). Pittig maken met zout, peper en Tabasco. Dan 1 dag in de koelkast wegzetten.
Dag twee, de entrecote insmeren met olie, op kamertemperatuur laten komen en op de barbecue.
Tip, maak lekker veel chimichurri. Het smaakt bij alle soorten gegrild vlees maar ook bij gepofte aardappels en als salade dressing te gebruiken. Blijft in de koelkast zeker twee weken goed en de smaak wordt enkel beter.
Dat is dan voor morgen ? voor ik de Tomahawk had gevonden heb ik bij de slager een entrecote van 750 gram meegenomen voor het geval de Tomahawk nergens te vinden zou zijn, die heb ik nog dus! Dit klinkt erg goed en ik ken het nog niet!
Hier is iedereen er helemaal weg van (de twee weken koelkast haalt het bij ons nooit). Zelfs de vegetariërs gooien het overal overheen.
Ik ben wel heel benieuwd naar je Tomahawk.
Oh ja en de 8 takjes peterselie zijn grote takken en niet van die kleintjes. In Zuid Amerika ziet de chimichurri en soms heel groen uit.
Het idee is een beetje gremolata achtig, dat maak ik bij de Osso Bucco, dat heeft citroenrasp, knoflook en ook veel peterselie als hoofdbestanddeel. Ik gebruik hier ook olie en pepertje in ook al hoort dat niet
Maar cimichurry ga ik zeker proberen! Ik kan me de smaak al helemaal voorstellen 🙂
Deze ga ik ook proberen ??!
Cimichurry vanavond dus al maken, even inventariseren wat ik al in huis heb. Dan gaat het morgen kennismaken met deze grote vriend 🙂
Tjonge Jan, als je jezelf niet kietelt....
En Casper, ook alvast smakelijk eten 🙂
Ik hoef alleen de paprika, perselie en het pepertje te halen. Dat schiet al lekker op!
Iedereen smakelijk eten straks! En blijf lekkere recepten delen!
Lijkt dit op de jouwe Erik?
Witte wijnazijn is cider azijn geworden, de olie is knoflook/chili olie geworden. Dat leek mij prima te passen in dit recept.
Smaakt lekker, nu een nachtje laten "rijpen" zodat de smaken kunnen huwen om in forum termen te blijven 🙂
Oh ja, en platte peterselie. Ik zie nu in veer recepten dat er krulpeterselie wordt gebruikt. Maakt volgens mij niet heel veel uit.
Ja lijkt er als twee druppels op.
Platte- of krulpeterselie maakt niks uit, in sommige recepten staan beide vermeld. Zag laatst ook nog een recept met koriander er in. Dat lijkt me ook erg lekker erbij passen.
Wel even wat werk maar het is zeker de moeite waard.
Hoe laat kan ik morgen aanschuiven?
Lunchtijd Erik 😉 Als ik bij het avondeten dit soort dingen moet maken moet het voor 5 man! Dan ga ik failiet 😉
Je moet gewoon tegen die kinders zeggen dat vlees eten eigenlijk niet meer kan in deze tijd. Bij mij trapten ze er ook in (of proberen ze dat mij wijs te maken?)
Hoewel die vleesvervangers van de vegetarische slager zijn ook goed aan de prijs.
Ik hoorde gisteren dat je voor het klimaat beter een vegetariër in een Hummer kunt hebben dan een vleeseter in een elektrische auto.
Hahaha roep dat maar niet te hard anders willen ze vlees straks echt alleen voor de rijken maken.
Eigenlijk is alleen de oudste zoon gek op vlees. De rest vind kipburgers ook vlees.... Ik ben opgegroeid met karbonade, speklappen, biefstukken en klapstuk. Dat kennen die lui tegenwoordig helemaal niet meer. Zo zonde!
Daarom kook ik gewoon wat zij lekker vinden en gebruik ik meerdere malen per week mijn gaswebertje voor mijn eigen lekkere dingen.