Komt het toch allemaal nog goed.
Β
Je kunt ook twee sensoren in een stuk vlees steken dan meet je op verschillende plaatsen. Zeker bij een groot stuk vlees kan dat handig zijn. Ik heb ook ooit overwogen om er twee extra bij te kopen maar heb dat nooit gedaan.Β
Β
Dat is ook een goed idee idd. Dit stuk vlees is mooi gelijkmatig, maar soms heb je van die stukken met een dun en dik gedeelte, dan kan het erg handig zijn!
Er staat nog zoveel op mn verlanglijstje om te maken! Deze Jacob's Ladder heb ik zin in om te proberen, en dan volgens de 3-2-1 methode
https://beefensteak.nl/ierse-sherwood-bbq-jacob-s-ladder-4447/
Β
Erik, ga jij je smoker nog gebruiken dit weekend? π
Dat is ook een mooi stuk. De 3-2-1 methode ken ik niet.
Β
En dan met de kerst......Β https://beefensteak.nl/varkensvlees/hollands-speenvarken/
Β
Β
Jaaaa die hebben we al eens besproken, die kan prima op het ei denk ik!
Β
3-2-1 kost wat tijd maar is verder heel simpel
Β
1. 3 uur op lage temperatuur indirect garen
2. inpakken in folie met wat appelsap en eventueel wat klontjes boter, 2 uur lang in de folie laten stomen.
3. Aflakken met je zelfgemaakte bbq saus en grillen op direct vuur.
Β
Dat is ongveeer wat Jack gedaan heeft met die perfecte ribs hierboven! Maar als ik het goed begrepen heb injecteert hij ze zelfs met appelsap π Ik heb die injectiespuit nog niet.
Β
Β
we komen in de buurt π
De 3-2-1 methode is zoals op het filmpje bij de ladder dus.Β
Β
Jan ik vrees dat ik hem dit weekend niet ga gebruiken maar als ik ineens de geest krijg dan zou het zomaar kunnen. Ligt er ook aan wie er allemaal thuis eten en dat hoor ik meestal pas vrij laat.
Β
Haha.... Die Jan is goed aan t investeren......
Die van mij vanmorgen weer aangestoken..... 8.5 kg Procureur van een Top slager.. Ik heb ze gisteren Gerubd met Woody Woodpecker rubb.... Dit is een toppertje..... De Procureur zit op dit moment in de ZONE... Tijd voor Mn nieuwe project.... Heb ook nog 5 Kg Varkenshaas gesneden voor TT Assen.... Straks ook in de marinade zetten.... Druk Druk druk π en wat een probleem heb ik met foto's......
Je maakt er mooie fotocollages van hoor Jack.
Dat ziet er allemaal weer overheerlijk uit.
Β
Wacht maar als ze klaar zijn, en ik kan ze pullen β¦β¦.. Jammie
Jan .
Ik weet niet of je de vuurring terug moet sturen ?
Anders leg je de nieuwe in de schuur... En blijf gewoon de gescheurde gebruiken . Dat doe ik ook β¦ Zonder problemen
Ik weet niet wat ik heb maar begin te kwijlen van de makreel van Trout tot aan jouw varkensvlees. Lummelientje vindt procureur te vet dus koopt ze niet. Maar is wel onderweg voor Baileys ingrediΓ«nten. Dat dan weer wel.Β
Β
Β
Oooh Jack ook al zit ik nu hartstikke vol ik krijg hier zo weer trek van! Wat heb ik nog een hoop te leren π Volgend jaar plannen we de bbq niet met de TT en huren we jou in als BBQ Chef! Een rijtje eitjes en het is feest!
Mijn Rib Eye was erg geslaagd moet ik zeggen, idd reversed sear en niets meer dan alleen zeezout uit de molen . Super!
Ik hoef volgens mij niets terug te sturen, ze hebben er nog niet om gevraagd. Ik kan hem idd als reserve houden mocht de oude het een keer helemaal begeven.
Β
Ik heb inmiddels ook mn rvs rooster binnen, maar had zelf als de gietijzeren gekocht inmiddels. Denk dat ik de rvs niet heel snel ga gebruiken π
Jezus, precies zoals ik hem wil hebben (maar nooit gelukt is).Β