Meldingen
Alles wissen

Het grote BBQ Topic!

Pagina 18 / 50

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Komt het toch allemaal nog goed.

Β 

Je kunt ook twee sensoren in een stuk vlees steken dan meet je op verschillende plaatsen. Zeker bij een groot stuk vlees kan dat handig zijn. Ik heb ook ooit overwogen om er twee extra bij te kopen maar heb dat nooit gedaan.Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dat is ook een goed idee idd. Dit stuk vlees is mooi gelijkmatig, maar soms heb je van die stukken met een dun en dik gedeelte, dan kan het erg handig zijn!

Er staat nog zoveel op mn verlanglijstje om te maken! Deze Jacob's Ladder heb ik zin in om te proberen, en dan volgens de 3-2-1 methode

https://beefensteak.nl/ierse-sherwood-bbq-jacob-s-ladder-4447/

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Erik, ga jij je smoker nog gebruiken dit weekend? πŸ™‚

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dat is ook een mooi stuk. De 3-2-1 methode ken ik niet.

Β 

En dan met de kerst......Β  https://beefensteak.nl/varkensvlees/hollands-speenvarken/

Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Jaaaa die hebben we al eens besproken, die kan prima op het ei denk ik!

Β 

3-2-1 kost wat tijd maar is verder heel simpel

Β 

1. 3 uur op lage temperatuur indirect garen

2. inpakken in folie met wat appelsap en eventueel wat klontjes boter, 2 uur lang in de folie laten stomen.

3. Aflakken met je zelfgemaakte bbq saus en grillen op direct vuur.

Β 

Dat is ongveeer wat Jack gedaan heeft met die perfecte ribs hierboven! Maar als ik het goed begrepen heb injecteert hij ze zelfs met appelsap πŸ™‚ Ik heb die injectiespuit nog niet.

Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

we komen in de buurt πŸ˜‰

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

De 3-2-1 methode is zoals op het filmpje bij de ladder dus.Β 

Β 

Jan ik vrees dat ik hem dit weekend niet ga gebruiken maar als ik ineens de geest krijg dan zou het zomaar kunnen. Ligt er ook aan wie er allemaal thuis eten en dat hoor ik meestal pas vrij laat.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Haha.... Die Jan is goed aan t investeren......
Die van mij vanmorgen weer aangestoken..... 8.5 kg Procureur van een Top slager.. Ik heb ze gisteren Gerubd met Woody Woodpecker rubb.... Dit is een toppertje..... De Procureur zit op dit moment in de ZONE... Tijd voor Mn nieuwe project.... Heb ook nog 5 Kg Varkenshaas gesneden voor TT Assen.... Straks ook in de marinade zetten.... Druk Druk druk πŸ˜‰ en wat een probleem heb ik met foto's......

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Je maakt er mooie fotocollages van hoor Jack.

Dat ziet er allemaal weer overheerlijk uit.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wacht maar als ze klaar zijn, en ik kan ze pullen …….. Jammie

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jan .

Ik weet niet of je de vuurring terug moet sturen ?

Anders leg je de nieuwe in de schuur... En blijf gewoon de gescheurde gebruiken . Dat doe ik ook … Zonder problemen

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik weet niet wat ik heb maar begin te kwijlen van de makreel van Trout tot aan jouw varkensvlees. Lummelientje vindt procureur te vet dus koopt ze niet. Maar is wel onderweg voor Baileys ingrediΓ«nten. Dat dan weer wel.Β 

Β 

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Oooh Jack ook al zit ik nu hartstikke vol ik krijg hier zo weer trek van! Wat heb ik nog een hoop te leren πŸ˜‰ Volgend jaar plannen we de bbq niet met de TT en huren we jou in als BBQ Chef! Een rijtje eitjes en het is feest!

Mijn Rib Eye was erg geslaagd moet ik zeggen, idd reversed sear en niets meer dan alleen zeezout uit de molen . Super!

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik hoef volgens mij niets terug te sturen, ze hebben er nog niet om gevraagd. Ik kan hem idd als reserve houden mocht de oude het een keer helemaal begeven.

Β 

Ik heb inmiddels ook mn rvs rooster binnen, maar had zelf als de gietijzeren gekocht inmiddels. Denk dat ik de rvs niet heel snel ga gebruiken πŸ™‚

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Jezus, precies zoals ik hem wil hebben (maar nooit gelukt is).Β 

Beantwoorden
Pagina 18 / 50
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?