Meldingen
Alles wissen

Het grote BBQ Topic!

Pagina 20 / 50

Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ziet er ook goed uit Troet! Is dit ook lekker met kip? Vast wel ?

Wat een mogelijkheden he!

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik was van plan vandaag Osso Bucco te maken in de Dutch Oven maar AH had geen kalfsschenkels.... dus weer eens naar de sligro. Toen ik zag dat ik voor 14,50 2330 gram procureur kon kopen ben ik van gedachten veranderd, dat wordt pulled pork. Jack bedankt voor al die inspiratie van de laatste dagen! Ik wist dat varkensvlees goedkoop is maar 6,25 per kilo had ik nou ook weer niet verwacht. Het zal pas morgen zijn voor we dit gaan eten denk ik. Rub zelf gemaakt van bruine suiker, knoflookpoeder, kurkuma, paprikapoeder, gemberpoeder, komijnzaad, peper en zeezout. Bbq saus wilde ik zelf maken maar heel toevallig kon je pulled pork proeven bij de sligro met hun huismerk bbq saus bedoeld voor pulled pork. Erg lekker! Dus die komt deze ronde nog even uit een flesje ? Morgen op zoek naar lekkere broodjes en natuurlijk coleslaw! [img]

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik eet wel een blinde vinkje 😉

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik was van plan vandaag Osso Bucco te maken in de Dutch Oven maar AH had geen kalfsschenkels.... dus weer eens naar de sligro. Toen ik zag dat ik voor 14,50 2330 gram procureur kon kopen ben ik van gedachten veranderd, dat wordt pulled pork. Jack bedankt voor al die inspiratie van de laatste dagen! Ik wist dat varkensvlees goedkoop is maar 6,25 per kilo had ik nou ook weer niet verwacht. Het zal pas morgen zijn voor we dit gaan eten denk ik. Rub zelf gemaakt van bruine suiker, knoflookpoeder, kurkuma, paprikapoeder, gemberpoeder, komijnzaad, peper en zeezout. Bbq saus wilde ik zelf maken maar heel toevallig kon je pulled pork proeven bij de sligro met hun huismerk bbq saus bedoeld voor pulled pork. Erg lekker! Dus die komt deze ronde nog even uit een flesje ? Morgen op zoek naar lekkere broodjes en natuurlijk coleslaw! [img]

Procureur is volgens mij het goedkoopste varkensvlees. Wil niet zeggen dat het slchet vlees is. Ik vind het vet wel lekker voor bijv giros maar Lummelientje niet die gruwt ervan en volgens mij betalen we bij de slager ook rond 7,00 waar snitzel al gauw 16,00 de kilo kost. 

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Wat is dat voor mooie wildkleur Troet?

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Kan ook wel wat minder vet zijn met gerookte ganzenborst met spinazie .

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dat ziet er ook erg smakelijk uit. Waar heb je die meer gerookt? Beuk?

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Procureur ligt nu al vanaf vanmiddag 15.00 op de Q,

Vanaf 72 graden in het zilverfolie gewikkeld met wat bbq saus er overheen gelakt. Temp zit nu op ruim 90 graden, ik kan het vanuit mn bed in de gaten houden ? het is lekker stabiel zo. Ik laat hem lekker overnight in de Q en morgenochtend zie ik wel wat er van geworden is.

Ik vind het wel geweldig dat ik vanaf vanmiddag 15.00 geen kooltje meer heb hoeven bijvullen en dat hij nog zo heet is,met de luchtschuiven bijna dicht. Dit kan nog uren zo doorgaan. Wat een top ding is dit zeg!

En er ontsnapt geen pluimpje rook, ook al heb ik geweekt appelhout toevegoegd aan de kolen ?De buurvrouw was vandaag weg toen ik hem aanstak want ze hebben de ramen nog steeds open staan. Ze hebben niet eens in de gaten dat het ei aan staat. Als ze zien dat ik ermee bezig ben gaan de ramen dicht, echt leuk ?

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Gerookte ganzeborst

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Net van de bbq afgehaald, kern was nog 44 graden. Botergaar en smaakt heerlijk. Hier kan het hele gezin vanmiddag weer lekker van eten ?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Wow zo hoort het. Dit is echt meer dan restaurantkwaliteit. Ik zie hier bijvoorbeeld de perfecte giros in die ik zelf nooit zo gekregen heb. Dit lukt je nooit, althans ons niet,  in de oven of op de weber. 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ziet er zeker goed uit, smakelijk voor straks!

Lummel, op een Weber krijg je dit ook wel voor elkaar hoor, zolang je maar een indirecte verwarmingszone creëert. 

 

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Een gemiddelde Pulled Pork sessie duurt altijd heeeeeel lang

De sessie van een paar dagen geleden heeft 14 uur er op gelegen.

Temp Eitje : 100 tot 125  graden 

Dag van te voren de procureur inrubben met je favoriete  rubb …. Ik maak meestal mijn eigen .. Maar de Woody Woodpecker .. is bij de gekochte rubbs … mijn favoriet.

Wachten tot de kern 70 graden is ( meestal binnen 3 uur ) dan inpakken in zilverpapier . Dan weer er op , en wachten tot de kern 88 graden is. Voorzichtig uit t zilverpapier halen ( er zit veel "saus "in . Dit opvangen..)

Pulled pork dan insmeren met bbq saus . en weer wachten tot 92 graden . vlees er af . insmeren met bbq saus , en laten rusten onder folie ( saus carameliseert dan )half uurtje tot een uurtje … Dan is hij klaar om te pullen.

Let op … Tijdens de sessie loopt de temperatuur zeker 10 graden terug. Dan zit het vlees in DE ZONE ……. Het vet transformeert dan naar Gelei … Gewoon wachten …. Temperatuur komt vanzelf weer omhoog.

 

Je hebt geheid pulled pork over … Dan gebruik je een beetje van de opgevangen saus, met een beetje BBQ saus om hem weer nat te maken …. Even in een ALLU bakje op de Q … En hij smaakt alsof hij net gemaakt is  🙂

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Het heeft er op gelegen vanaf  gisteren 15.00 tot vanmorgen 08.00. Ik heb gisteravond laat de luchtschuiven dichtgezet en is zodoende gedurende de nacht afgekoeld naar 44 graden. Verder is het perfect gegaan zoals jij hierboven schrijft. Het is zo lekker! Net op afbakbroodjes met coleslaw, en we gaan nog wrapjes halen om te vullen ?

Beantwoorden
Pagina 20 / 50
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?