Haha bedankt Chris, betekent veel!
Bbq fan word je vanzelf, een paar keer zelf wat roken of low en slow grillen en je denkt: zo goed krijg ik het zelfs niet in een restaurant ?
Dat ziet er prachtig uit. Jaloers dat ik dat niet kan! Als je dit koopt voor je bbq vragen ze er zo 1500,00 voor, geweldig als je dit zelf kunt?
Ziet er goed uit rick. Waarmee werk je het hout af als ik mag vragen?
Dat ziet er mooi uit. Ik wil wel een tekening of pdf hoe en wat!
Dankje Jan, vast wel toch?! Oefening baart kunst!
Zou je zo een green egg in kunnen plaatsen inplaats van een weber.
Als het straks klaar is kom ik ong. op een 500 euro aan materialen alleen. Smeedijzeren Scharnieren en gietijzeren wielen zijn het duurst. Dus zou ook 100 a 150,- goedkoper kunnen.
@ Murmillo, tuurlijk.
Ik zal de schetsen netjes uitwerken op papier dat ze wat beter en duidelijker zijn haha
Beste resultaat krijg je met gekookte lijnzaadolie, let wel op of het gekookt is of niet. Gekookt haalt de vlammen in het hout omhoog en verhoogt zijn natuurlijke kleur. Niet gekookt haalt de vlammen minder naar boven en krijgt een iets grijze waas.
Het is gewoon verkrijgbaar bij de bouwmarkt.
"Beste resultaat krijg je met gekookte lijnzaadolie, Het is gewoon verkrijgbaar bij de bouwmarkt."
Het klinkt als een heerlijk en goedkoop recept voor mals varkensvlees 🙂
Kom ik net op youtube een leuk filmpje tegen van onze Heikos.
Heike's own sambal
Bedenk ik vanmorgen dat ik eerdaags weer eens een stoofpot in de Dutch Oven op de bbq wil maken, ga ik de bbq inspecteren na hem een behoorlijke tijd geen aandacht te hebben gegeven, helemaal groen van de schimmel aan de binnenkant. Nu was het met recht een Green Egg ?
Alles uit elkaar gehaald, alles met de staalborstel behandeld, de fik er in, en nu is alles weer netjes. De Dutch Oven zelf stond gelukkig nog mooi in de olie.
nu bedenken wat ik hier vandeweek mee ga maken. Ik heb eens een heerlijk Chili Con BBQ gemaakt, Antwerps Stoofvlees, Goulash en een Hachee. Waarvan Hachee nog de makkelijkse is.
Het weer wordt weer slechter en ik krijg het weer te pakken, de buren zullen me wel weer vervloeken ?
Ik zou zeggen tijd voor Rendang Jan?
Ja ik zag je recept weer voorbij komen. Maar ik heb bijna niets van dit soort ingredienten in huis dus moet dan ineens een flinke berg van de toko halen. Ik zal er eens voor gaan zitten want ik houd er wel van! Maar denk je dat de bbq smaak wel matcht met een Rendang? Het is het proberen waard natuurlijk.
De moeilijkste eetster hier in huis is sinds een maamdje op haar zelf gaan wonen. De 2 jongens staan nog wel open voor expirimenten. De jongste is ineens omgeslagen en lust van eerst bijna niets, nu ineens bijna alles. Inclusief groenten... heel fijn ?
Ik denk dat de eerste Rendang ook op barbecue achtige wijze is gemaakt. Heb je een toko in de buurt? De meeste ingrediënten haal je tegenwoordig ook bij de AH of Jumbo.
Hier iemand die het geprobeerd heeft ? https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/rendang-dutch-oven/
Haha kijk nou staat niets je meer in de weg Jan.
Ik zou alleen niet het recept van de link volgen maar wat ik eerder gepost heb. Succes verzekerd. En als je dan toch langs de toko moet, lekker met zelfgemaakte sajoer boontjes.