Meldingen
Alles wissen

Nieuwe powertools gekocht voor de komende jaren

Pagina 1 / 2

Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

nieuwe powertools gekocht voor de komende jaren.

1: KANETSUNE BLUE STEEL NO.2 NAKIRI JAPANESE CHEF KNIFE 165MM
Kanetsune ligt in Seki City, de hoofdstad van het Oosten en staat bekend als de City of Blades. De ondergrondse methode in het Japanse zwaard-maken genaamd "Seki-den" die zo'n 800 jaar geleden begon is overgeleverd aan deze dag. Een van de beste ambachtslieden van Japan, Kanetsune Seki, wist deze methode te behouden en in al zijn messen te gebruiken.

Knife Type: Nakiri Knife 
Steel Type: Blue Steel No.2
Blade Type: Double-edged Blade 
HRC 61:62
Handle Material: Shitan rosewood handle
Blade Length: 165mm
Blade Height: 45mm
Blade Thickness: 4.0mm
Handle Length: 127mm
Weight: 128g

2: Masakage Kumo Gyuto (chefmes) 210 mm

De lemmet heeft een uitstraling van stormwolken vandaar de naam Kumo wat wolk betekent in het Japans, dit mes is volledig gesmeed met de hand, door meestersmid Hiroshi Kato

• Lemmetlengte: 210 mm
• Totaal Lengte: 365 mm
• Gewicht: 140,9 Gram
• Staalsoort: kernstaal Japans VG-10
• Met een bescherming van damast
• Hardheid: 61-62 (rockwell)
• Handvat: Octagonaal donker rozenhout en krop van zwart pakka hout

3:Tsutomu Kajiwara Sumi Sujihiki (sashimimes), 210 mm

Gesmeed door meestersmid Tsutomu Kajiwara (1952) en is uniek in zijn soort.

Lemmetlengte: 210 mm
Totale lengte: 345 mm
Gewicht: 117 gram
Staalsoort: kernstaal: Japans Aogami #2 staal met een damast beschermlaag. Niet-roestbestendig.
Hardheid: 61-63 (Rockwell C)
Handvat: D-vorming Rozenhout (Dalbergia oliveri) en krop van zwart pakka hout. (alleen geschikt voor rechtshandig gebruik!)

4:Tokaji Uchi Hamono Shin Bunka (universeel mes), 180 mm -walnoot

Dit handgemaakte Japanse universele Bunka mes komt uit Tosa, Japan en is gemaakt door de meestersmid Michikuni Tokaji. De messen zijn dubbelzijdig geslepen (geschikt voor rechts- en linkshandig gebruik), handgesmeed (Ushi Hamono) en met de hand geslepen waardoor de hoogste scherpte behaald kan worden.

Lemmetlengte: 180 mm
Totale lengte: 330 mm
Gewicht: 162 gram
Lemmetdikte: 2,7mm (rugdikte bij handvat), 1,9 mm (rugdikte bij uiteinde lemmet)
Staalsoort: kernstaal: Dubbelzijdig geslepen Japans Shirogami #2 staal met 2 lagen niet-roestvast staal met zwarte (Kuroichi) beschermlaag.
Hardheid: 62 (Rockwell C)
Handvat: octagonaal Japans notenhout (Juglans ailantifolia: 鬼胡桃(oni-gurumi)) met een houten bolster van zwartbruin pakkahout (geperst en geimpregneerd beukenhout).

 

 

 

 

 

Beantwoorden
18 reacties
Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mooi gereedschap 😉

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is het betere werk, mooi speelgoed.

 

Beantwoorden
Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Klopt Erik ben er ook heel blij mee, daar lig een Grainfather en Copper Dome.

Maar was er weer aan toe Mijn laatste messen gekocht toen ik 16 was, en heb ze nog steeds.

Nu nog even wachten op het koffertje , en de verbouwing van het koffertje zodat alles veilig mee kan naar het werk.

zal wel wat foto's plaatsen als alles klaar is.

Beantwoorden
Berichten: 8
(@whiskystoker)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Schitterend. Op Youtube is te zien hoe ze deze messen maken..

 

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ideaal voor de BBQ   🙂

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ben nu al benieuwd naar de foto's Raymond.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Raymond ik ben ook gek op messen.heb nu een mooi comando mes besteld,om dat ik vaak zelf slacht ,zoek ik daarvoor messen die mij goed in de hand liggen.di van jou zijn heel mooi en decoratief,zouden mij zeker bevallen die moet je ook met respect voor de meester behandelen net als een katana.gr ??Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En hier dan zoals beloofd de foto's van de koffer.

De ultimieme Catering koffer voor elke catering kok.

Mooi Koffertje om mee te nemen Naar zweden zal daar goed van pas komen.

 

 

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heeeel mooi,ik ben ook liefhebber van mooie messen alleen de rest hier in huis gebruikt ze niet goed daarom stop ik ze weg.maar heeel mooie set veel plezier er mee.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Koffertje past mooi in je handbagage.......... 

Mooi spul hoor en ik denk zomaar dat je er ook goed mee overweg kunt.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik denk niet dat de set zo mee mag in het vliegtuig,dus eerst na vragen,zou heel jammer zijn als het in beslag werd genomen.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Om even in Raymond zijn straatje te blijven....;) Ik heb zo'n vermoeden dat Raymond hier zeker van op de hoogte is.

Dit ga ik vanavond doen, met mijn schoonvader, want de vrouwen hebben niet zoveel met Haute Cuisine 😉

Op 21 maart nemen 3000 restaurants in 150 landen deel aan het evenement Goût de France om daarmee de Franse gastronomie te vieren. In Nederland zijn 19 restaurants door de Franse ambassade gevraagd om deel te nemen, waaronder Restaurant BOAS.

Het evenement wordt georganiseerd door het Franse ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken en chef-kok Alain Ducasse. Het is geïnspireerd op ‘Diners d’Epicure’, het initiatief van Auguste Escoffier in 1912 om hetzelfde menu, op dezelfde dag, in meerdere steden ter wereld voor zoveel mogelijk gasten te serveren. Tegenwoordig koken 3000 chef-koks wereldwijd een diner als eerbetoon aan de Franse Keuken.

Boas zal op woensdag 21 maart onderstaand menu serveren

Foie gras

Terrine van eendenlever met rozijnen en krentenbrood
Saumon

Rauwe zalm geflambeerd in Absint
Tournedos

Gebakken ossenhaas van Maas Rijn IJssel rund met Roquefort saus
Fromage

Selectie van Kaashandel de Brink (zes jaar op rij de beste kaasspeciaalzaak van Nederland)
Grand dessert

Viertal kleine Franse desserts

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is vandaag!

Dat wordt genieten Jan 🙂

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb er ook echt zin in 🙂 Mn schoonvader is ook ex chefkok en kan dit ook erg goed waarderen. De vrouwen doe je in een restaurant meer plezier met 2 voorgerechten en iets mierzoets na.... Dus even lekker genieten straks. Oh ja, ze hebben hier ook een heerlijke eau de vie die ze zelf uit frankrijk halen!

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?