Meldingen
Alles wissen

Snelle griekse lunch met cous cous en Halloumi kaas

Pagina 1 / 3

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik breng weer even de kookhoek onder de aandacht, stokers moeten immers ook wel eens een hapje eten toch?

Het vrouwtje had zin in gegrilde Halloumi kaas als Lunch, ikzelf had meer zin in een gezonde lunch. De salades heb ik vooropig wel weer even gezien. Halloumi komt vaak op tafel want dat hebben we in Athene ook vaak gehad, als voorgerecht of gewoon bij de borrel of tussendoor. Vandaag een mooi compromis gesloten!

gegrilde groenten met Cous Cous en Halloumi!

Ingredienten:

5 teentjes knoflook (mag ook minder hoor)
Een goede kneep olijfolie
1 rode Puntpaprika
1 Gele Paprika
1 Courgette
1 Rode Ui
een paar cherry tomaatjes

Meng de oliefolie met de uitgeperste of fijngesneden knoflook. Snijd alle groenten in grove herkenbare stukken en meng dit met het knoflook olijf mengsel.

Zet een pannetje op met 300 ML sterke bouilon, gewoon van blokjes als je niet anders voor handen hebt. Gooi hier Cous Cous in zodat het net onder staat. Vuurtje uit, deksel er op en laten staan. Dat komt vanzelf goed.

Als je een grillplaat hebt verdeel je alle groenten op de plaat en gril je alles om en om, anders in een grote koekenpan op hoog vuur bakken. Doe dit snel zodat de kleur en de structuur van de groenten mooi en herkenbaar blijft. Gebruik enkel een beetje zout op de groenten.

Snijd de Halloumi in plakken van net geen cm dik en bak in een droge koekenpan (of slechts een heel klein beetje olie) tot beide kanten mooi bruin zijn.

Verdeel alles netjes op een bord, de volgorde maakt niet uit, door de kleuren van de groente ziet het er al snel heel lekker uit.

Je kunt er eventueel nog wat gesneden peterselie of koriander over heen strooien.

Een supergezonde lunch, die ook helemaal geschik is voor vegetariers als je kiest voor groentebouilon inplaats van runderbouilon zoals ik.

Beantwoorden
40 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Het water loopt in mijn bek heb vandaag nog geen tijd gehad voor te eten en dan duw je me dat onder de neus.maar ik heb vandaag 2 eenden de kop afgeslagen die staan nu buiten op een houtvuurtje te sudderen.gr???Chris.V.

Beantwoorden
Berichten: 445
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lekker kaasje.

HALLOUMI IS KAAS. HET IS EEN TRADITIONELE CYPRIOTISCHE GEITENKAAS.  MAAR HET WORDT TEGENWOORDIG OOK VAN SCHAPEN- OF KOEMELK GEMAAKT. DE KENMERKENDE RUBBERACHTIGE STRUCTUUR  ONTSTAAT DOORDAT DE KAASMASSA IN WEI WORDT VERHIT, ZODAT DEZE EIWITTEN AFSCHEIDT. DE KAAS WORDT GEZOUTEN EN WORDT VERS GEGETEN. OF IN GEZOUTEN WEI VERPAKT.

Deze kaas kan ook gewoon zo op de bbq

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Die eenden mag je mij ook wel voor wakker maken hoor Chris!

 

Ik sluit mijn ogen en zie de Pekingeenden ingesmeerd met soyasaus in de wind van een venilator ondersteboven aan hun bootjes bungelen in de vitrines op de zeedijk in amsterdam, om je vingers bij af te likken.

 

Zelfs met een volle maag krijg ik nu nog trek....

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het maakt zo'n lekker skwiek geluidje als je er op kouwt 😉

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Noemen ze in Roemenie brinza die eet ik hier ook mits hij niet te zout is,wat is het leven mooi lekker eten en drinken,mijn bloeddruk hier is van een meisje van 18 elke dag eten bio.en drinken bio.en mooi weer.gr????Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jajaja, begin ook te kwijlen. Mooi he? Bestaat het nog? Laatste keer dat ik in dat riool was net na de invoering van de pasjeswet. Dronken, geen legitimatie dus werd een paar uurtjes ontnuchteren in de cel en € 50,- boete mee voor openbare dronkenschap of zoiets. Weet het niet precies meer. Of wil het niet meer weten, kan ook. 

Beantwoorden
Berichten: 445
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

deze kaas wordt ook in de dominicaanse republiek gemaakt heb hem daar gegeten in maart.

heerlijk en ja skiewk geluidje hahaha.

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Begin jaren 90 zat ik er op school (jaja de koksschool) Toen was het nog een grote bende vol junks, spuiten in iedere hoek van de straat en overal stukken verbrande zilverfolie. Zelfs in de metro's

 

Jammer dat je het niet meer wilt weten want daar is niets meer van over. Het is zoveel beter nu. en echt azitatisch eten doe je daar en nergens anders. Mocht je van gedachten veranderen dan neem ik je graag eens mee! Ik hou van die stad 😉

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik hou sowieso niet meer van steden en Amsterdam al helemaal niet. Je kan er nog geen biertje s'nachts krijgen. Nee rotstad. Sorry! 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Wij maken hem zelfs in NL.ik hou van eten en drinken,we maken ook nog zelf in,en maken sambal zelf ik heb nu buiten de pepers te drogen hangen.als ik terug ben in NL.dan beginnen we weer in te maken,bio uien uit Rom.vlees.aardappels paprica pepers enz.en natuuuuurlijk stoken.gr.????Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

begin ook honger te krijgen terwijl ik uurtje gelden nog bij de viskraam heb gestaan, Heb bij de groenteboer daarnaast een kilo gele madam Jeanette gekocht. Over peper gesproken.

Gaat lekker de alcohol in. Geweldige smaak krijg je ervan dus wees voorzichtig want je gerecht is zo te heet. En let op je ogen want het is erger als traangas. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Haha dat biertje is nu de hele nacht verkrijgbaar, tot 7.00 in de ochtend, dan gaat de tap even dicht omdat anders de ontbijters last hebben van de after party mensen. Dan gaat de tap pas weer om 12.00 open.

Maar ik kan je goed begrijpen hoor. Ooit is mijn boot gejat in Amsterdam en toen ben ik er ook een jaar niet meer geweest omdat ik er klaar mee was. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat begrijp ik dan ben je doodziek. Had ik na die die overdreven arrestatie op basis van de pasjeswet. Kots op die mentaliteit, was gewoon op weg naar het centraal station. Maar Amsterdam heeft een history met razzia's, laat ik daar niet te ver op in gaan. 

 

Misschien ga ik er binnenkort nog even heen fietsen, wederom langs de Vecht en dan Amsterdam in voor een eendje, is minimaal 15 geleden. Maar geloof het of niet, heb verdomme niet eens tijd. Het lijkt er echt op dat Nederland uit de crisis is. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Whahaha ik dacht een keer op de markt een grote zak met allemaal verschillende pepers te kopen. Daar ga ik sambal van maken dacht ik. gebakken sambal.

 

Ik had nergens last van, maar de kinderen en hun vriendjes die hier speelden kregen uitslag en konden bijna geen adem meer halen. Ook mijn vrouw kreeg last van haar ademhaling. Ik ben er toen maar van uitgegaan dat door het bakken van mijn pepersmurrie kwam. Ik had er zelf echt geen last van.

 

Maar pas er dus wel een beetje mee op.

Beantwoorden
Pagina 1 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?