Jaaaa dat ziet er goed uit. Fijn dat je hebt genoten.
Heerlijk! Dat vlees! Mmmh.
Vanavond wilde de vrouw weer eens Thaise groene curry. Ik zei nog.... ben je de afgelopen dagen al niet vurig genoeg? Maargoed....
Ziet er lekker uit,en vrouwen kunnen niet vurig genoeg zijn,als ze maar niet in een vuurspuwende draak veranderen.ik eet vandaag spruitjes met rijst en wildzwijn met wilde paddenstoelen.als ik er vanavond maar niet te wild van word in bed?of dat ik ga wildplassen.eet al een paar dagen ree of zwijn.kan ik zelfs zien als ik in de spiegel kijk?
Net een kipstoverij gemaakt met eigen bier, pure chocolade en een boterham met mosterd erin 🙂 denk dat ik deze ook eens ga maken met konijn ?
Ben er nog niet over uit of ik er nu aardappels of rijst bij eet. Of een puree kan natuurlijk ook!
Klinkt interessant. Receptje por favor ?
Pond kippendijen bruin bakken in de roomboter. Eventueel kipkruiden naar smaak, mag ook gewoon zout en peper.
Als er een mooi kleurtje op zit 1 of 2 flinke gesneden uien even meebakken. Daarna een eetlepel of 5 bloem er over, doorscheppen en al roerende even meebakken zodat de bloem wat kan garen. Dit wordt de binding van de saus.
Flesje bruin bier er over, kasteelbier is lekker. Eventueel aankoeksel van de bodem bruist nu los en roer je er lekker doorheen. Eventueel nog wat extra water erbij. De kip mag lekker onder het vocht staan. Ik gebruik dan 3 a 4 Maggiblokjes inplaats van zout. Gewoon de ouderwetse kleine vierkante Maggiblokjes waar er 2 van in een papiertje zitten. Dus geen Knorr smaakspecifieke blokjes, echt gewoon basic Maggi!
Nu alles lekker staat te pruttelen smeer je een witte boterham met gladde mosterd. De soort is niet zo heel belangrijk, ik heb gewoon gladde Dijon, is prima. De boterham leg je in de stoofpot en deze lost helemaal vanzelf op.
Het is goed wanneer de kippendijen bijna uit elkaar vallen. Kook ze niet kapot, een beetje herkenbaarheid staat mooi op je bord.
Roer 50 gram pure chocolade door het geheel (halve reep) het smelt er zo doorheen. Het zorgt voor een heerlijke bourgondische smaak, een mooie glans en een mooie kleur.
Ik heb het gegeten met gekookte aardappels. Maar een puree of zelfs rijst kan ook erg goed.
Hetzelfde recept kun je dus ook maken met ree, konijn, haas etc...
Volgens mij lust iedereen dit!
Thnx! Ga het van het weekend maken.
Succes! Wel echt kippedijen nemen hoor, filet is zo droog ?
Hey thnx voor de tip.
mhh lijkt me lekker.. volgend weekend proberen.
En ja kipdij is veel malser dan kippenborst file
Kippendij heeft hele andere structuur dan filet, plus het vet maakt het een lekker stukje spier.
Gisteren bbq.ree wild zwijn en lam.gezellig met de hele fam.bij ons.de zelfgestookte van mais werd goedbevonden?dus leuke dag.vonden mijn schoonouders die overgekomen zijn om hier kerst en nieuwjaar te vieren ook zien ze hun kinderen en kleinkinderen ook weer eens en zien dat het ons goed gaat.
juist reelever met ui en appeltjes en aardappel puree gegeten en een lekker glas moezelwijn erbij heerlijk
en nu een fles van 5l vullen met odin wiskie en in de kelder bij de andere dranken zetten voor een tijdje
kerstgroeten van erik uit de hunsruck duitsland
Dat klinkt weer heerlijk! Die appeltjes erbij doe ik ook altijd bij reelever. Kerstgroeten terug.