Ja Lummelientje is om. Het wordt bouliabaisse vrijdag. Jullie hebben geen idee wat ik ervoor moest doen. Ja William misschien. Die snapt dat, zo lijkt het.
Het was een hel. Maar de buit is binnen. En dat telt.
hier vandaag voor de ganse familie koken want alles is doodziek hier dus stevige kost aan het maken
tomatensoep met gerookte zalm
vlaams stoofvlees met kroketten en breekboontjes in een provencaals sausje en als nagerecht een panna cotta zonder alcohol speciaal voor de vrouw en kinderen
en de helft is al klaar
gr erik
beterschap daar erik!
Vandaag varkensrollade van schouder.
Krijg al honger. Nog een uurtje wachten.
Varkentje is niet voor niets gestorven. Lummelientje heeft zeker andere belangen bij de H & M. Jammer dan honger. Ik ga hier van genieten.
Dit snapt ze niet. Waarom geef je niks baasje?
hier dan
Na een zeer relaxte brouwdag had ik nog wat energie over. Net een kilo lamsgehakt gehaald bij de turkse slager. Het gehakt wordt terplekke gedraaid, gewoon van diverse stukken lamsvlees uit de vitrine. 2 keer door de molen en het zakje in. Je ziet dus echt wat je gaat eten. Ik denk dat je niet wilt weten wat er in de supermarkt allemaal doorheengedraaid wordt.
Eerst ff een snelle lamsburger gemaakt voor tussendoor en van de rest zojuist Moussaka gemaakt. Die zit nu in de oven 🙂 Denk aan oregano, kaneel, rode wijn , heeel veul knoflook, bechamelsaus en kaas. En natuurlijk veel aubergine gegrild in knoflookolie.
Dan verheug je je op die lekkere ovenschotel en hoor je dat vandaag niemand thuis eet.....
Behalve ik dan. Niet erg hoor, hoef ik tenminste niks te delen ?
Lummelientje is inmiddels terecht en wil graag je recept. (moet ook wel want kom met Sientje geen Griek meer in) maar eerst vandaag en morgen rollade en vrijdag Bouillabaisse. Yeah!
Mijn moussaka is overigens zonder aardappel. Zo heb ik het ooit leren maken. Niet vetarm maar wel koolhydraatarm dus.


Lekker, zeg. Gaan we zondag eten. Eerst nog wat rollade (van wat erover is) en morgen en overmorgen bouillabaisse en zondag mousake als de slager lamsgehakt heeft van de Turk hoeft ik het niet. Laat die beestjes niet martelen door religieuze gekken. Gelukkig is mijn slager een echte Christenhond. Die verkoopt het ook niet anders kom tie niet in de hemel met al dat Halal geperevel boven het bloedbad.
hoi lummel post is binnen nu nog verwerken
gr erik bedankt
Leuk, dat lukt dus ook op deze manier. De honden hebben niks geroken. Bel me maar als je er niet uitkomt. Doe gelijk in de olie zou ik zeggen 1/10. Eerst met alcohol, verdunnen en dan in de olie een paar uur op 50 graden. en dan een pipetflesje. Werkt ook super en minder gevaar om kanon stoned te worden. Ik ga vandaag ook spelen met het spul ik gestuurd heb.
Voor de rest ga ik geen moussaka krijgen. Bestellen kon hij lamsvlees wel maar kon mijn 2 eisen niet honoreren, geen vriezer en geen halal. En dat krijgt hij voorlopig ook niet. Zijn eigen lammetjes duurt nog effe. Dus heb alvast een kilo lamsrack bestelt voor als hij weer laat slachten ( gruwelijk, maar wat doe je eraan?). Blijf weken gevacumeeerd goed. Is dan gelijk € 60,- de kilo. De paling ook, € 65,- de kilo bij zijn buurman maar daar ga ik straks van genieten.
Limoncello? Denk het wel.
Ierse verse paling. Zo ruikt tie ook. Ga ik zo van genieten.