Meldingen
Alles wissen

Vervolg op wat eten we vandaag

Pagina 26 / 64

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ja Lummelientje is om. Het wordt bouliabaisse vrijdag. Jullie hebben geen idee wat ik ervoor moest doen. Ja William misschien. Die snapt dat, zo lijkt het. 

Het was een hel. Maar de buit is binnen. En dat telt. 

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

hier vandaag voor de ganse familie koken want alles is doodziek hier dus stevige kost aan het maken 

tomatensoep met gerookte zalm

vlaams stoofvlees met kroketten en breekboontjes in een provencaals sausje en als nagerecht een panna cotta zonder alcohol speciaal voor de vrouw en kinderen

 en de helft is al klaar

gr erik

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2819
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

beterschap daar erik!

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Vandaag varkensrollade van schouder.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Krijg al honger. Nog een uurtje wachten.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Varkentje is niet voor niets gestorven. Lummelientje heeft zeker andere belangen bij de H & M. Jammer dan honger. Ik ga hier van genieten.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dit snapt ze niet. Waarom geef je niks baasje?

hier dan

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Na een zeer relaxte brouwdag had ik nog wat energie over. Net een kilo lamsgehakt gehaald bij de turkse slager. Het gehakt wordt terplekke gedraaid, gewoon van diverse stukken lamsvlees uit de vitrine. 2 keer door de molen en het zakje in. Je ziet dus echt wat je gaat eten. Ik denk dat je niet wilt weten wat er in de supermarkt allemaal doorheengedraaid wordt. 

Eerst ff een snelle  lamsburger gemaakt voor tussendoor en van de rest zojuist Moussaka gemaakt. Die zit nu in de oven 🙂 Denk aan oregano, kaneel, rode wijn , heeel veul knoflook, bechamelsaus en kaas. En natuurlijk veel aubergine gegrild in knoflookolie. 

Dan verheug je je op die lekkere ovenschotel en hoor je dat vandaag niemand thuis eet.....

Behalve ik dan. Niet erg hoor, hoef ik tenminste niks te delen ?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Lummelientje is inmiddels terecht en wil graag je recept. (moet ook wel want kom met Sientje geen Griek meer in) maar eerst vandaag en morgen rollade en vrijdag Bouillabaisse. Yeah!

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Mijn moussaka is overigens zonder aardappel. Zo heb ik het ooit leren maken. Niet vetarm maar wel koolhydraatarm dus.

2 a 3 grote uien in halve ringen fruiten met knoflook naar smaak. In mijn geval is dat vrij veel, een halve bol. Voeg 1 kilo lamsgehakt toe, flink kruiden met een flinke laag kaneel, gedroogde provencaalse kruiden, gedroogde oregano en wat zout. Ik wilde ook nog gyroskruiden toevoegen maar dat was op. Als alles goed staat te pruttelen giet je er een glas rode wijn bij en even later een pak passata gezeefde tomaten. Kaneel klinkt raar maar de combinatie van kaneel en rode wijn zorgt voor een geweldige geur. Wees niet te zuinig met de kaneel en de groene kruiden.
 
Intussen bak je 2 aubergines in plakjes in knoflookolie. Je kunt met een flinke teen de pan inwrijven, olie er bij en de teen knoflook rustig meebakken. De knoflookolie wordt opgezogen door de aubergine. Het is geen mager recept maar wel heel veel smaak!
 
Dan 1 laag aubergine op de bodem van een ovenschaal, laag gehaktmengsel, weer een laag auberine en weer gehakt en daaroverheen giet je bechamelsaus.
 
Bechamel is gewoon wat roomboter smelten, bloem erdoor en met een garde een roux maken en melk er bij. Als er geen klontjes meer zijn 2 eidooiers erdoorheen, beetje zout en klaar. Verhoudingen weet ik niet precies, probeer het op gevoel te doen zodat de saus nog net gietbaar is. De eidooiers hoeven niet perse maar ik vind het lekkerder met.
 
Daaroverheen een mooie laag geraspte kaas en nog wat gedroogde oregano voor de kleur.
 
35 minuten in de oven op 180 c.
 
Eet smakelijk 🙂
 
 
 
Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Lekker, zeg. Gaan we zondag eten. Eerst nog wat rollade (van wat erover is) en morgen en overmorgen bouillabaisse en zondag mousake als de slager lamsgehakt heeft van de Turk hoeft ik het niet. Laat die beestjes niet martelen door religieuze gekken. Gelukkig is mijn slager een echte Christenhond. Die verkoopt het ook niet anders kom tie niet in de hemel met al dat Halal geperevel boven het bloedbad. 

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

hoi lummel post is binnen nu nog verwerken

gr erik bedankt

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Leuk, dat lukt dus ook op deze manier. De honden hebben niks geroken. Bel me maar als je er niet uitkomt. Doe gelijk in de olie zou ik zeggen 1/10. Eerst met alcohol, verdunnen en dan in de olie een paar uur op 50 graden. en dan een pipetflesje. Werkt ook super en minder gevaar om kanon stoned te worden. Ik ga vandaag ook spelen met het spul ik gestuurd heb.

 

Voor de rest ga ik geen moussaka krijgen. Bestellen kon hij lamsvlees wel maar kon mijn 2 eisen niet honoreren, geen vriezer en geen halal. En dat krijgt hij voorlopig ook niet. Zijn eigen lammetjes duurt nog effe. Dus heb alvast een kilo lamsrack bestelt voor als hij weer laat slachten ( gruwelijk, maar wat doe je eraan?). Blijf weken gevacumeeerd goed. Is dan gelijk € 60,- de kilo. De paling ook, € 65,- de kilo bij zijn buurman maar daar ga ik straks van genieten. 

 

Limoncello?   Denk het wel. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ierse verse paling. Zo ruikt tie ook. Ga ik zo van genieten.

Beantwoorden
Pagina 26 / 64
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?