Meldingen
Alles wissen

Vervolg op wat eten we vandaag

Pagina 29 / 64

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Kost da. Valt me mee eigenlijk.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Jan mooi vlees op de Middenlaan of niet.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ziet er goed uit!

Weet je wat iedere slager ook in de vriezer heeft liggen en niet in de vitrine? Gezaagde runderbotten. Perfect voor een langzame bouilon of fond. Daar komt zoveel smaak uit en het merg uit de botten geleert perfect voor fond. Hiermee maak je echte klassieke sauzen.

Ik betaal bij de slager 1,00 per kilo. Heb ze online voorbij zien komen voor 5,00 maar hier toevallig ook 0,50 per pond. https://www.streeckhuys.nl/webshop/runderbotten-500-gram/

Voor grote hoeveelhden kun je de Grainfather ook gebruiken voor bouilon, laat hem maar een nachtje trekken in de Grainbasket ?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik kom al ergens. Effe 4 weckflessen (uit de vaatwasser) gespoeld en in de oven op 120 graden. Steriliseren.

 

 Vlees verdelen. De fond aanvullen met groenten en zo 2 uur de grainfather in.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

600 gram rundvlees samen de stock en deze groenen. Licht aan de kook brengen. Volgieten en wecken maar

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

4 potten soep, hele dag druk geweest.  Gaan nu de grainfather is voor 1,5 uur. Geen foto’ s meer koop zelf maar zo’n ding. Heb in ieder geval geprept.  Leuk om te doen. Tot morgen 

 

oja scfoto. Ga nu dronken worden

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Wij gaan zo moussaka maken, recept Jan. Slagerij de Geer is de hofleverancier van het lamsgehakt. voor de rest de Jumbo. Lummelientje gaat koken en het zal gvd Lummelientje niet zijn als het net weer anders moet. Er moet aardappelpuree bij zoals alleen Lummel die kan maken. ( veel peper, nootmuskaat, echte boter en wat melk) maar dat zeg ik niet anders voelt ze zich weer schuldig, kan ze de H7M niet meer met goed fatsoen binnen. Ja do grote maten hahahaha. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Het gaat vast lekker worden! Ik heb deze leren maken in een periode dat ik op mn koolhydraten lette, dat doe ik nog steeds regelmatig, maar vandaar dat er in mijn recept geen aardappel voorkomt.

Maak de puree niet te nederlands 🙂

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Vast wel en ga gelijk 2 kratjes Westmalle Triple ophalen. En wat losse flesjes. Heb me echt al een week zitten te verheugen op jouw moussaka. Zeg het niet om te slijmen maar dat geloof je vast wel. Gewoon zin in moussaka. Kan je zo hebben. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Gaan we Jan,

 

nu als de oven in, staat al er verwarmen

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Godver, gelukkig is vet vreten niet uitgesloten op mijn AOV. 35 minuutjes oven dus

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Kijk, zo hoort dat er uit te zien! Eet smakelijk! 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

En deze dan

 

is af he? Geen tijd gehad om te preppen vandaag. Is er nog wat te koop bij de jumbo. Kut klanten. Straks heb ik honger door hun. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Mooi hoor, kun je mischien wel, 2 keer van eten 🙂 lekker glas rode wijn er bij ??

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Lummelientje gaat nu proeven.  Ik heb al genoeg geproefd.  Dat wordt vannacht weer grazen. Niet zo mooi als jij.  Moeten we eerlijk in zijn.

Beantwoorden
Pagina 29 / 64
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?