Dat is hier ook het probleem. Ik vind het gweldig om te maken maar daar doe je het niet voor.
Net beef en steak gemaild of ze me kunnen helpen aan een mooie streng om de Crown rib roast of pork te maken. Kon het niet vindenΒ op de site. We krijgen wat vrienden te eten zaterdag, dus kan weer eens wat leuks bedenken.
Zoiets moet het gaan worden. En dan vullen met een mengsel van geplette roseval aardappeltjes, knoflook, groenten etc. Vulling moet ik nog een beetje gaan bedenken, daar kan ik nog lekker in gaan varieeren. Hoop dat ik alles op tijd in huis kan hebben.
Er is nog Β een maaltje over ?
Wat is dat cederhout lekker zeg. Hoe vaak doe jij met een plankje, en leg je het dan weer gewoon voor een volgende keer in het water?
Β
Die Turducken, had er nog nooit van gehoord maar wel een prachtig gebraad. Ik had wel eens gelezen dat ze zoiets in de middeleeuwen maakten. Ze begonnen met een pauw en helemaal in het midden zat dan een kwartel en die was dan voor de gastheer (emancipatie was toen nog heel ver zoeken)
Ja 2 x kan prima. Volgende keer half uurtje in het water en hij kan nog een ronde mee.
Omdat het meestal voor mij alleen is zaag ik de plank door de helft (op de medium egg moest dat ook wel anders laste het niet) op 1 helft past een pond zalmfilet. Zo doe ik 4 x met 1 plank.
Ik smeer de zalm in met peper, zout, mosterd, honing en dille. Dan wordt hij niet zo mooi krokant maar het is wel heel erg lekker!
Ga ik hem bewaren voor een volgende ronde.
Β
Ik had de zalm wat gezouten en gepeperd, daarna ingesmeerd met mosterd en vervolgens bruine basterdsuiker. Dille had ik niet
Β
Ziet er weer erg lekker uit? het leven is kort dus geniet er van.
Nee die kende ik nog niet! Daar ga ik straks eens op rondneuzen ?
je kan online bestellen en laten bezorgen maar je kan ook afhalen op de markt in Olst.. niet zo ver van jou vandaan...
Β
Olst is naast de deur inderdaad, handig! Goed idee!
Β
Deze zaterdag eerst naar de Sligro voor de porc racks om de Crown te maken. Ze zijn in de aanbieding en ze zijn al gefrenched. Dus de uitstekende ribben zijn schoongemaakt en dat is extra mooi ?.
Het wordt zondag dat ik me hieraan ga wagen, ik had me vergist in de dag π hoop dat het er mooi uit gaat zien. Is helemaal nieuw voor me.
Β
Deze vond ik in de Smokey Goodness Winter BBQ. Er mag ook Calvados in de vullingΒ dst heb ik nog wel! ?
Β
Iberico Jan, dat is extra lekker!
Wel een fotoverslag maken.
Die eten eikeltjes en kastanjes π
Fotos gaat lukken! Maar eerst maar eens langs de Hanos π
Heerlijk
komend weekend niet op het terras vrees ik.... ik heb net een grote pan marine nassie gemaakt zoals we dat vroeger aan boord ook maakten..... brandweer houd de belendende panden nat!!!
fijn weekend allemaal...
Β
Nasi is ook wel weer eens een goed idee! Volgens mij heb ik alles wel in huis ?
Mijn Crown dit weekend gaat niet door. Het etentje met vrienden wordt verzet vanwege het weer.
Nasi maken op de Green Egg kan ook! Ik heb in de keuken een dikke wokbrander ingebouwd zitten maar die hitte blijft teleurstellend. Nooit kreeg ik de hitte die wokrestaurants gebruiken. Tot ik de Green Egg leerde kennen π onderstaande is dan geen nasi, maar mischien is dit ook wel wat voor jou! Wokken met echte hitte waar je in de keuken alleen maar van kan dromen.