Meldingen
Alles wissen

Chocoladelikeur


Berichten: 196
Topic starter
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Enkele maanden geleden op de kerstmarkt chocolade likeur gekocht. Die man zei dat hij het zelf maakte van cacaobonen maar wou niet meer vertellen. Het smaakt sterk naar chocolade enheeft de bruine tint van hele slappe koffie. Heeft iemand er een recept van?

Beantwoorden
9 reacties
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik denk als je in dit recept de Nutella vervangt door een reep pure chocolade je een heel eind komt. Eventueel suiker naar smaak toevoegen ?

https://www.stookforum.nl/thread/nutella-likeur/

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9914
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

als het een duitser was met die " kerst " likeur grote kans dat : 60 gr cacao bonen 30 gr geroosterde hazelnoten , kruidnageltje , puntje kaneel en foelie per 1Liter 60% alcohol 5 dagen macereren . water verdunnen en afstoken .
Bij afstoken lang doorgaan omdat de cacao smaak pas laat komt . Na destillatie op drinksterkte brengen . per liter zou 200 tot 300 mil suikerstroop van bruine/ rietsuiker naar smaak kunnen toegevoegd.
Ook kun je de cacao bonen deels of allen roosteren .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik pak een stukje pure chocolade stop die in mijn mond en drink er een borrel bij.???smaakt goed.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9914
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

hap chocolade , slok cognac en een dikke kers in de mond . Heerlijk ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja geen moeilijke recepten en variatie genoeg zo.???

Beantwoorden
Ger
Berichten: 90
 Ger
(@ger)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

recept 1,5 liter gemakkelijke chocolade likeur 20% alc

1 pak chocomel dark  van nutricia

1 pakje slagroom 250 ml

2 zakjes vanille suiker

200 gram suiker

327 ml alcohol 92%

Alle ingredienten behalve alcohol al roerend samen aan de kook brengen.

af laten koelen en de vel verwijderen, hierdoor krijg je geen klontjes in je likeur.

alles in een fles doen en schudden, bewaren in de koelkast.

 

 

Beantwoorden
Berichten: 54
 aart
(@aart)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ziet er lekker uit Ger.
Weet je toevallig ook hoelang je dit kan goed houden?
Of is het net voor weekend maken.
En dan opdrinken ?

Beantwoorden
Ger
Berichten: 90
 Ger
(@ger)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo Aart,

In de koelkast kun je het wel een week of 4 goed houden,

Heb het nooit langer hoeven bewaren.

Groet Ger

Beantwoorden
Berichten: 54
 aart
(@aart)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

4 weken is lang zat Ger ?
Heb de T500 besteld Dus mooi recept om te proberen
Gr Aart

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?