Meldingen
Alles wissen

Genepi

Pagina 2 / 2

Robbert
Berichten: 10610
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Alcohol ,, genepi kruiden , stukje vanilleboon en paar weekjes laten staan.  Over paar weken filteren en rietsuiker  erbij . Moeilijker is het niet.

1732121584-IMG_20241120_174943335.jpg
Beantwoorden
BazzH
Berichten: 73
(@bazzh)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Op zich klopt dit. Maar ik ga het wat leuker maken. Ik ga in de richting van groene Chartreuse met Genepi. Dan wordt het wat complexer van smaak dan met alleen Genepi. 

We gaan het zien, ik ga morgen het kruidenmengsel in de 96% week zetten en als het leuk wordt, zal ik over een week of 4 het recept hier publiceren. Ha ha en als het niks wordt, houd ik mijn mond.

 

Ik moet nog even aan de goede citroenen komen maar dan gaat er ook een Limoncello in de week. Maar ook weer aangevuld met kruiedn die de gelaagdheidd van smaak moeten verhogen zonder de frisheid te verliezen. Mocht dit lukken, dan zet ik heet recept hieer neer. En zo niet, hoor jje er nooit meer iets over 😂

Beantwoorden
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

@bazzh ik heb ongeveer nog 430 gr genepi kruiden en 12 liter 3 x overgehaalde alcohol staan maar ik heb geen idee wat ik moet maken. 

In kelder staan liter of 6  rode gele en groene Chartreuse. 13 liter  van 4 authentieke absinten.

3 liter Alpenkrauter likeur . 

Ouzo , whiskey , bourbon , bourbon cream , southern comfort , diverse gin types , rum , cognac , Armagnac, gold  wasser ,  benedictine , lemon lime likeur , koffie likeuren  , amaretto  , calvados , noisette enzovoort enzovoort enzovoort.

Ik heb zoveel voorraad dat ik tot mijn dood voldoende heb. En dan mag ik ook wel 90 worden.

Dus geen noodzaak en geen uitdaging momenteel om wat te maken.  

Ja er staan nog 3 tiny filmpjes klaar. Dat komt nog wel online als ik weer wat zin krijg. 

Nee hier echt geen limoncello.  Dat laat ik nog steeds aan de gay scene en Libelle lezers over.  

 

Beantwoorden
BazzH
(@bazzh)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 73

@robbert LOL: "Dat laat ik nog steeds aan de gay scene en Libelle lezers over". Mijn vrouw vind het lekker en die ik ga maken, wordt niet zoet.

Ik houd mij aanbevolen voor nog meer Genepi want deze staan nu allemaal in de week. Wil ook een meer "pure" genepi eens proberen.

Lijkt me best lastig, als je al zoveel drank hebt dat je het niet meer bij leven opkrijgt ha ha.

Edit: trouwens, koffielikeuren en amaretto is ook best gay. Heb je weleens iets met Amandelen gedaan? Amandeo heet het geloof ik, Portugese Amandellikeur maar niet te zoet...

 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

@bazzh volgens mij staan er een paar recepten van mij al hier op forum betreft amandelen. 

Ik gebruik ook de bittere amandel in amandel likeur.  Daarvan staat ook paar liter nog.   (Ja je moet rekening houden met eventuele de cyanide. )

Zoals ik mijn amandel likeur maak 

Echte  ouderwetse amandel likeur ( zoals ook de originele amaretto vroeger werd gemaakt) werd met bitte amandelen gemaakt.  Maar er is een wetgeving gekomen waardoor in commerciële dranken beperkt amandelen of een surrogaat wordt toegepast i.v.m. gezondheids regeltjes.

Ik gebruik zelf de oude recepten boekjes waar onder andere ook de oude absint recepten instaan van voor de absint wet uit 1912. 

Ook een oude likeur uit kersen pitten is zeer lekker maar mag in originele vorm niet meer commercieel gemaakt.

Beantwoorden
BazzH
Berichten: 73
(@bazzh)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Wat is er mis met kersenpitten dan?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

@bazzh  12 gebroken kersenpitten geven bij ineens inname voldoende cyanide om een volwassen persoon van 80 kg omzeep te brengen. Evenals 52 appel pitten.  En uit het hoofd ook 16 abrikoos pitten bevatten voldoende. 

Meestal krijg je niet ineens zoveel binnen.  

Net als mijn amandel likeur je zal daar 2 liter van weg moeten werken om aan de cruciale hoeveelheid cyanide te komen . Dan is hoeveelheid ethyl ook al voldoende om loodje te leggen 

 

Beantwoorden
BazzH
Berichten: 73
(@bazzh)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Woow. Dank. Dit wist ik niet.

Beantwoorden
BazzH
Berichten: 73
(@bazzh)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

@Robbert De genepi staat met de rest van de kruiden te weken in 96%. Er wordt daarna alleen gefilterd. Hoe lang raad je aan ze te laten weken voordat ik verdun en laat narijpen?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10610

@bazzh 4 tot 5 weken macereren bij  kamer temperatuur of 48 u bij 55 graden . 

Je mag ook bij lager percentage macereren. Ook 78 % volstaat. 

Beantwoorden
BazzH
Berichten: 73
(@bazzh)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Dank!

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?